30 / 04 / 2024

Yabancıya satılan her 100 konuttan 11 tanesini Ruslar aldı!

Yabancıya satılan her 100 konuttan 11 tanesini Ruslar aldı!

Akzirve Satış Müdürü Hakan Sabbağ, merakla beklenen yabancıya konut satışı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Şubat ayında yabancılara gerçekleştirilen konut satışlarında yüzde 54,9’luk artışla 4.591 adede ulaşıldığını dile getirdi.



Yabancıya konut satışı ile ilgili önemli açıklamalar yapan Akzirve Satış Müdürü Hakan Sabbağ, Türkiye’den vatandaşları en çok konut alan üçüncü ülkenin Rusya olduğunu dile getirerek, açıklanan resmi verilere göre, ocak-şubat döneminde yabancıya satışı gerçekleştirilen her 100 konutun 11 tanesini Rusların aldığını dile getirdi.

Konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Türkiye’de geçen ay yabancılara gerçekleştirilen konut satışlarının yüzde 54,9 artış göstererek, 4.591 adede çıktığını kaydeden Hakan Sabbağ, bu alanda tüm zamanların şubat ayı rekorunun kırıldığını da dile getirdi.

Yabancıya satılan her 100 konuttan 11 tanesini Ruslar aldı!

Hakan Sabbağ konuyla ilgili olarak şunları dile getirdi: “Yabancılara konut satışlarındaki güçlü artış ivmesi devam ediyor. İlk 2 aydaki artış, yıl sonu için hedeflediğimiz minimum 70 bin adetlik satış rakamına kolay bir şekilde ulaşılacağını gösteriyor. Küresel anlamda tüm olumsuzluklara rağmen Türk gayrimenkul sektörü yabancı yatırımcı çekmeye ve ülkeye döviz kazandırmaya devam ediyor. Yabancıların Türk ekonomisine güveni sürüyor.”

Rusların pazar payı arttı mı? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...


Geri Dön