29 / 04 / 2024

Yahya Baş: Van'da ulaşım ile ilgili projeler devam edecek!

Yahya Baş: Van'da ulaşım ile ilgili projeler devam edecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, " Deprem anında ve sonrasında Van'a çok büyük önem verdik. Bu hizmetler katlanarak devam edecek " dedi.



İki günlük Van ziyareti kapsamında Vali Aydın Nezih Doğan'ı ziyaret eden Baş, daha sonra Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda (Van TSO) düzenlenen toplantıya katıldı.


Van TSO Genel Sekreteri Ramazan Temizer'in odanın faaliyetleri hakkında bilgi verdiği Bakan Yardımcısı Baş, iki gün boyunca Van'da bakanlıklarıyla ilgili yapılan çalışma ve yatırımları inceleyeceklerini söyledi.


En büyük yatırımları üstlenen bakanlıklardan biri olduklarını belirten Baş, her bölgeyi hatta her ilçeyi kapsayan bir hizmet alanlarının olduğunu kaydetti.


Baş, "Özellik karayollarında büyük yatırımları gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla en büyük bütçemizi de karayollarına ayırıyoruz. Bütçemiz ölçüsünde çalışmalarımız devam ediyor. Kuzey güney yolları AK Parti'nin hedefleri arasında yer alan en önemli projelerden biri. Ülkenin iki denizini birbirine bağlamak adına bu projelerimiz var. Program dahilinde çalışmalarımız gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz tüm yolların bölünmüş yol yapılmasıdır."


Van'da demiryollarının organize sanayi bölgesine ulaştırılması projesinin olduğuna değinen Baş, bu dosyanın kendilerine ulaşması halinde çalışma başlatılacağını ifade etti.


Baş, Van Gölü'nde 4 eski feribotla seferler yapıldığına dikkati çekerek, göl üzerinde işleyecek ve Van-Tatvan arası ulaşımı kısaltacak 2 geminin de yapımının devam ettiğini bildirdi.


Van'da da bakanlıklarıyla ilgili çalışmaların aksamadan devam edeceğini anlatan Baş, "Çalışmaların bölgemize hayırlı olmasını temenni ederim. Hükümetimiz Van'a deprem anı ve sonrasında büyük önem verdi ve büyük hizmetler gerçekleştirdi. Bu hizmetler katlanarak devam edecek" diye konuştu.


Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Diyaeddin Altınal'ın plaket takdim ettiği Baş, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğünü de ziyaret ederek yapılan çalışmalar ve yatırımlar hakkında bilgi aldı.


AA


Geri Dön