29 / 04 / 2024

Yakacık Meydanını Birlikte Tasarlıyoruz etkinliği yarın!

Yakacık Meydanını Birlikte Tasarlıyoruz etkinliği yarın!

Kartal Belediyesi, Kartal Kent Konseyi ve TAK işbirliği ile 8 Eylül Salı saat:18:00’de Yakacık Meydanı’nda, “Yakacık Meydanını Birlikte Tasarlıyoruz” etkinliğinin açılışı gerçekleştirilecek.



Türkiye'de yerel yönetimin gelişmesini hedefleyen, Türkiye Belediyeler Birliği ile İsveç Yerel Yönetimler ve Bölgeler Birliği işbirliğinde yürütülmekte olan, Türk İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı Programı (TUSELOG) kapsamında, Kartal’da bulunan 20 mahallenin vatandaşlar ile birlikte yönetilmesinin amaçlandığı proje kapsamında Yakacık Meydanı yeniden tasarlanacak. 


Türkiye'den 6 pilot belediyenin katılım sağladığı proje faaliyetleri kapsamında, yerel yönetimlerin çalışmalarında, hizmet planlama, karar alma ve uygulama ile izleme - değerlendirme süreçlerine katılım mekanizmalarını daha etkin kullanılmalarına yardımcı olmanın amaçlandığı projede vatandaşların da bu süreçlerde yer alması destekleniyor.


Kartal Belediyesi, pilot bölge olarak ilçede bulunan 20 mahalleyi vatandaş ile birlikte yönetmek amacıyla bir takım çalışmalar yürütmeyi sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında, 8 Eylül Salı günü saat: 18.00’de “Yakacık Meydanını Birlikte Tasarlıyoruz” etkinliğinin açılışı gerçekleştirilecektir. 


Program kapsamında 9-10 Eylül tarihlerinde de saat 10:00-18:00 saatleri arasında Yakacık Meydan Tasarım Çalışmaları sürdürülecektir. 



Geri Dön