28 / 04 / 2024

Yakup Tahincioğlu kimdir?

Yakup Tahincioğlu kimdir?

Tahincioğlu Gayrimenkul'ün de dahil olduğu Tahincioğlu Holding'in kurucusu ve Onursal Başkanı Yakup Tahincioğlu kimdir? Yakup Tahincioğlu'nun eğitim ve iş hayatına dair merak edilenler bu haberde...



Yakup Tahincioğlu kimdir?

1933 yılında Mardin'de dokuz çocuklu Süryani bir ailenin altıncı çocuğu olarak dünyaya gelen Yakup Tahincioğlu, 20 Nisan 2013 tarihinde vefat etti.


İşadamı ve sanayici olan Yakup Tahincioğlu, Tahincioğlu Gayrimenkul’ün de dahil olduğu Tahincioğlu Holding ile Kent Gıda Maddeleri San. ve Tic. A.Ş.'nin kurucusu ve Onursal Başkanı. Yakup Tahincioğlu, İstanbul İktisadi ve Ticari İlimleri Akademisi'nde okurken Kent Gıda'nın ilk nüvesini oluşturan ufak bir imalathane kurarak sanayi sektörüne ilk adımını atan isim.


Yakup Tahincioğlu, 50 seneyi aşkın meslek hayatı süresince kuruculuğunu ve Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı 60'tan fazla şirket bünyesinde 16 fabrika, 3 otel, 2 alışveriş merkezi de dahil olmak üzere birçok tesis kuran Tahincioğlu, Türk sanayisinin duayenleri arasında yerini aldı.


2011 yılında yayınlanan"Tarihleri, Kültürleri ve İnançlarıyla Süryaniler” isimli kitap, Yakup Tahincioğlu'na ait.


Tahincioglu Holding’in, 1965 yılından itibaren, gayrimenkul geliştirme ve yatırım alanında faaliyet gösteren firması olan Tahincioğlu Gayrimenkul'ün bugün yönetim kurulunda olan isimler;


Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu..

Yönetim Kurulu Başkanı: Özcan Tahincioğlu

Yönetim Kurulu Başkan Vekili: Can Tahincioğlu

Yönetim Kurulu Üyesi: Onur Tahincioğlu

Yönetim Kurulu Üyesi: Elif Germirli

Yönetim Kurulu Üyesi: Alpaslan Çalım




Geri Dön