04 / 05 / 2024

Yalçın İnşaat firması ihalelerden men edildi!

Yalçın İnşaat firması ihalelerden men edildi!

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Yalçın İnşaat firmasını ihalelerden men etti



Milli Eğitim (MEB), Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı, İçişleri ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı 4734 Sayılı Kamu İhale, 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri ile 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununa göre toplam 9 kişi ve firmaya değişik sürelerle ihalelere katılma yasağı getirdi. Yasaklara ilişkin duyurular, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

Duyurulara göre Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, İstanbul Bayındırlık ve İskan Müdürlüğünün yaptığı ihaleye katılan İstanbul Ticaret Odasına kayıtlı "Yalçın İnşaat (Atilla Yalçın)" firmasını ihalelerden men etti.
Yalçın İnşaat, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununa göre yapılacak olan tüm ihalelere giremeyecek.

-İÇİŞLERİ BAKANLIĞI-

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununa göre, "Patika Tasarım Proje Danışmanlık Mimarlık Mühendislik ve Yazılım Limited Şirketi" ile ortağı "Cem Cüneyt Uğur"a ceza verdi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılan ihaleye katılan  Ankara  Ticaret Odasına kayıtlı şirket, 1 yıl süreyle tüm ihalelerden men edildi.

Ankara İl Özel İdaresinin ihalesine katılan Ankara Ticaret Odasına kayıtlı "Erkan Mermeroğlu" 1 yıl, Sinop Ayancık Köyleri Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı tarafından yapılan ihaleye giren Sinop Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı "Süleymanoğulları Mühendislik İnşaat Taahhüt Elektrik Plastik Orman Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi" ile ortağı "Hüseyin Özdemir" 6 ay, İstanbul İl Özel İdaresinin ihalesine giren Ankara Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı "RT Turizm Petrol İnşaat Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi" ile ortağı "Kamil Aydın" 1 yıl, Bartın İl Özel İdaresi tarafından yapılan ihaleye katılan Kayseri Demirciler Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıtlı Ak-Met Ticaret (Mehmet Akkan)"a 6 ay süreyle ihalelere katılma yasağı getirildi.

Buna göre söz konusu kişi ve firmalar belirtilen süreler içerisinde, 4734 Sayılı Kamu İhale ve 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununa göre yapılacak olan tüm ihalelere giremeyecek.

-TRT-

Bu arada Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürlüğü Çukurova Müdürlüğü, 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununa göre "Lider Mersin Seyehat İnşaat Temizlik Özel Eğitim Öğretim Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi"ne ceza verdi.

Mersin´de bulunan TRT Çukurova Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleye katılan Mersin Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı şirket, 1 yıl süreyle tüm ihalelerden men edildi.

-4734-4735 SAYILI KANUNLAR-

4734 Sayılı Kamu İhale ve 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu "yasak fiil veya davranışları" düzenliyor. Söz konusu maddelerde, mevzuata aykırı davranışlardan bazıları şöyle sıralanıyor: "Hile, vaat, tehdit, nüfuz kullanma, çıkar sağlama, anlaşma, irtikap, rüşvet suretiyle veya başka yollarla ihaleye ilişkin işlemlere fesat karıştırmak veya buna teşebbüs etmek.

-İsteklileri tereddüte düşürmek, katılımı engellemek, isteklilere anlaşma teklifinde bulunmak veya teşvik etmek, rekabeti veya ihale kararını etkileyecek davranışlarda bulunmak.

-Sahte belge veya teminat düzenlemek, kullanmak veya bunlara teşebbüs etmek.

-Alternatif teklif verebilme halleri dışında, ihalelerde bir istekli tarafından kendisi veya başkaları adına doğrudan veya dolaylı olarak, asaleten ya da vekaleten birden fazla teklif vermek."

-MEB-

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ise 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununa göre Gaziantip´te bulunan "Yusuf Sarıaltun"a ihale cezası getirdi. Gaziantep Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleye katılan Yusuf Sarıaltun, 1 yıl süreyle bakanlık ihalelerinden men edildi.

-İÇİŞLERİ BAKANLIĞI-

İçişleri Bakanlığı, Kütahya İl Özel İdaresinin ihalesine giren "Süleyman Çetin"e ihalelere katılma yasağı getirdi. Kütahya´da bulunan Süleyman Çetin, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununa göre 6 ay süreyle İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak olan ihalelere giremeyecek.

-2886 SAYILI DEVLET İHALE KANUNU-

2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu, "ihaleye fesat karıştırmak, ihale hükümlerini yerine getirmeme ya da eksik getirme" gibi durumlarda, ilgililere değişik sürelerle ceza verilmesini öngörüyor.
AA


Geri Dön