23 / 11 / 2024
fuzul

Yalıtım sektörünün öncüsü BTM yüzde 10 büyüyecek!

Yalıtım sektörünün öncüsü BTM yüzde 10 büyüyecek!

Kuruluşunun 45'inci yılını kutlayan BTM; bu yıl içerisinde yurt içinde yüzde 10, yüzde 20 büyümeye ulaşmayı amaçlıyor.




Kuruluşunun 45'inci yılını kutlayan BTM; 2020'yi yurt içinde yüzde 10, yüzde 20 büyümeyle kapatmayı hedefliyor. BTM Yönetim Kurulu Başkanı C. Levent Ürkmez, yalıtımdaki ihtiyaçları yeni ve inovatif ürün 2017 de sektördeki ilk ve tek AR-GE merkezini kurduklarını ve 2019'da cironun yüzüne 1,2'sini AR-GE'ye ayırdıklarını söylüyor. Ürkmez "AR-GE yatırımlarımız, degişen dinamiklere ayak uydurmamıza, katma değeri yüksek ürünlerle teknolojide edebilmemize ve ekonomiye katkı sağlamamıza olanak tanıyor diyor.

Ekonomist'ten Ceren Oral Balaban'ın haberine göre; yalıtım sektörünün 45 yıllık tecrübeli ismi BTM, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki altı adetten oluşan tesislerinde su ve ısı yalıtımı, çatı kaplama malzemeleri ve yapı kimyasalları üretimi yapıyor. Ayrıca grup şirketlerinden Polpan KZ ile Kazakistan'da XPS ısı yalıtım levhası ve bitümlü su yalıtım örtüleri üretimi gerçekleştiriyor. İhracatta Avrupa ülkelerine odaklanan BTM, önümüzdeki süreçte insana, sağlığa ve çevreye saygı konseptli yalın inovatif çözümler ile dijital işbirliği gibi araçlara yatırım yapmayı planlıyor.

BTM Yönetim Kurulu Başkanı C. Levent Ürkmez, pandemide çalışma alanları ve üretim tesislerinden, lojistik ve servise kadar hijyen standartlarından ödün vermeden, iş sürekliliği ve pazarın ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalarını otel işletmeciliği, taşıt muayene istasyonu işletmeciliği, tarım ve hayvancılık, GES tesisleri ve depolama hizmetleri ile ek servisleri hizmetleri de vermeye başladık.

“ÖZEL SEKTÖR AR-GE HARCAMALARINI ARTIRMALI"

AĞIRLIK YÜKSEKÖĞRENİM FONLARINDA: Türkiye'deki ARGE harcamalarının yüzde 43,6'sı yükseköğrenim fonları, yüzde 10,6'sı endüstriyel üretim ve teknoloji alanında özel sektör tarafından finanse ediliyor. Dünyadaki gelişmiş ülkelerin ARGE harcamalarına baktığımızda, bu harcamaların 2/3'ünün özel sektör tarafından gerçekleştirildiği görülüyor. Türkiye'nin AR-GE yoğunluğu oranının yüzde 3'e ulaşabilmesi için, özel sektörün AR-GE harcamalarını önemli bir miktarda artırması gerekiyor. ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ: Ülkemizde AR-GE'ye verilen önemin her geçen gün arttığı çok net. Ancak AR-GE'nin sadece devletin desteğiyle yapılamayacağı, özel sektörün de gereken kaynakları ayırması gerektiği anlaşılmış durumda. Üniversite Sanayi işbirliğine odaklanılması, iç talebi karşılamakta yeterli olmayan ithal ürünlerin üretimi için desteklerin arttırılması, özellikle inşaat sektörünün ihtiyacına yönelik KOBI ve büyük ölçekli şirketlerin işbirliği programların oluşturması AR-GE yatırımlarını arttırabilecek etkenler olabilir."
 


Geri Dön