28 / 04 / 2024

Yalova'da devre mülk dolandırıcılığı iddiası!

Yalova'da devre mülk dolandırıcılığı iddiası!

Yalova'da devre mülk satın aldıkları şirket tarafından dolandırıldığını öne süren yaklaşık 30 kişi, suç duyurusunda bulundu...



Yalova'da devre mülk satın aldıkları şirket tarafından dolandırıldığını öne süren yaklaşık 30 kişi, 11 şüpheli hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Esenköy'de yapılacağı iddia edilen projeden 2015'te devre mülk satın alarak 15 bin lira ödediğini dile getiren Güler Arslan, projenin teslim tarihi geldiğinde kendisine firmanın devre mülkü teslim edemeyeceğinin söylendiğini ve başka bir yere geçmesinin istendiğini öne sürdü.

Yalova da devre mülk dolandırıcılığı iddiası!

Bu kişilerin paralarının tahsil edilmesinin ardından verilen sürede hiçbir şey yapılmadığını ileri süren Grup adına Emniyet Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan avukat Oktay Doğan, şunları kaydetti:

"Daha sonra 'Burası olmadı ama size başka yerden satalım. Verdiğinizi peşinat sayalım' diyerek tekrar yeni satışlar yapmışlar. Onlar da tabii ki gerçek dışı satışlar. Sonuçta bugüne kadar binlerce insanı mağdur etmişler, dolandırmışlar. Bir de ilk başta diyelim ki satış yapmışlar yüzlerce insana. O insanlar hukuken alacaklarına ulaşmasınlar diye başka bir firma adına faaliyetlerine devam etmişler. Tahsilatlarına devam etmişler. Pek çok insan, pek çok firma işin içine karışmış ve sonuçta binlerce insanı mağdur etmişler. Milyonlarca lirayı haksız yere kazanmışlar, elde etmişler."

Yalova da devre mülk dolandırıcılığı iddiası!


Geri Dön