14 / 05 / 2024

Yalova'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz: Konteyner kent kuruldu! 

Yalova'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz: Konteyner kent kuruldu! 

Yalova'yı olası büyük ölçekli depremlere hazırlıklı hale getirmek için çalışmalarını sürdüren belediye, 718 konutun inşa edileceği mahallede 60 konteynerden oluşan barınma alanı kurdu. 



Star'da yer alan habere göre; 718 konut ve 30 iş yerinin yer alacağı mahallede oturanlara geçici konaklama imkanı sağlamak için harekete geçen belediye, 2 oda 1 salon ile mutfağı, banyosu, tuvaleti olan konteynerlerden barınma alanları meydana getiriyor. 

Şu ana kadar 60 konteynerden meydana gelen "konteyner kent" kuran belediye, Bağlarbaşı halkının peyderpey bu bölgede geçici konaklamasına imkan sunarak kentsel dönüşüme hız katacak. 

Yalova da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz: Konteyner kent kuruldu! 

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, konteyner kentle hem dönüşüme hız kazandırmayı hem de vatandaşların yaşayabileceği mağduriyeti engellemeyi planladıklarını dile getirdi. 

Konteyner sayısını en az 100'e yükseltmeyi hedeflediklerini de dile getiren Mustafa Tutuk, konuya ilişkin açıklamasında "Şehrimizde ilk defa böyle bir kentsel dönüşüm çalışması gerçekleştiriyoruz. 100 dönümlük alanda ihale yapıldı ve Bağlarbaşı Mahallemizin şu an yüzde 50'si boşaltıldı" dedi ve bölgede 60 tane 2+1 konteyner kent kurulduğunu belirtti. 

Açıklamasında "Bu bölgede vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçları düşünülerek hazırlıkları sürdürüyoruz" ifadelerine yer veren Tutuk, mahalledeki proje tamamlandıktan sonra burada konaklayanların konutlarına geçeceklerini vurguladı. 

Tutuk, Yalova'daki kentsel dönüşümün Bağlarbaşı'ndaki çalışmalarla sınırlı kalmadığının da altını çizdi. 

Yalova da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz: Konteyner kent kuruldu! 

Şehirdeki 5-6 katlı binaların yenilenmesinin ve ada bazlı kentsel dönüşümün de devam edeceğini söyleyen Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, "Yine dönüşüm kapsamında rezerv alan ihtiyacımızı bu konteyner kentle karşılamış olacağız" diyerek, kiralık konut bulamayan vatandaşların da bu alanı kullanabileceğini vurguladı. 

Tutuk, bu konteyner kentte kalacak vatandaşlar için bütün imkanların seferber edildiğini aktardı ve gerekli tüm donatıların yer alacağına dikkat çekti. 

4 bin 337 TL'lik Evde bakım maaşı hesaplara yattı mı? Evde bakım parası ne zaman ödenecek?

Bloomberg analizinde çarpıcı detay: Seçim sonuçları TL'deki baskıyı artıracak! 

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak, hangi branştan personel alacak?

 


Geri Dön