28 / 04 / 2024

YAPEX yapı ve inşaat fuarı Antalyada açıldı!

YAPEX yapı ve inşaat fuarı Antalyada açıldı!

Yapı ve inşaat sektöründe ürün ve yeniliklerin tanıtıldığı Uluslararası Yapı İnşaat ve Yenileme Fuarı (YAPEX)Antalya EXPO Centerda açıldı. Fuara 300 firma katıldı



Sektörde faaliyet gösteren 300 firmanın katıldığı fuarın açılışı, Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Güray Parlak tarafından yapıldı.

Vali Yardımcısı Turan Eren, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiyenin inşaat sektöründe gerilediğini savundu. Eren, "Depremde yerle bir olan binaları gördüğümüzde derin derin düşünmekten kendimizi alamıyoruz. Bugün başta İstanbul, Ankara,  İzmir  olmak üzere her yönüyle, mimarisiyle, sağlıklı yapılaşmasıyla gurur duyacağımız kentlerden çok, bizi üzen yönlerin daha fazla olduğunu görmekten üzülüyoruz" dedi.

Deprem bölgesinde kerpiçten evler yerine betonarme binaların yıkılmasının da son derece üzücü olduğunu vurgulayan Eren, Türkiyenin jeolojik yapısına dikkat edilmesi ve bu bağlamda da inşaat sektörünün daha düşünceli hareket etmesi gerektiğini kaydetti.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Güray Parlak da, Vanda yaşanan depremdeki can kayıplarının, yapı sektöründeki bilincin ve kalitenin hayati önemini acı şekilde hatırlattığını söyledi.

Parlak, şöyle devam etti:"TÜİKin konut satış istatistiklerine göre Antalya, Burdur, Isparta illerinden oluşan Batı Akdeniz Bölgesinde 2008 yılında 26 bin 793, 2009 yılında 30 bin 784, 2010 yılında ise 22 bin 246 konut satışı gerçekleşmiştir. Artık her
 sektörde olduğu gibi yapı sektöründe de üretim kadar önemli olan, hatta çoğu zaman daha çok öne çıkan kavram pazarlamadır. Antalya, Türkiyenin en hızlı büyüyen ve göç alan kentleri arasında ön sıralarda yer almaktadır. Bu durumu oluşturan en büyük etken de, her yıl kendini geliştiren turizm yatırımlarıdır. Çevremizde gittikçe artan kentleşme ve yapılaşma trendi, beraberinde yeni konut yapımını ve yapı modernizasyonlarını getirmektedir."

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise, Antalyanın önemli etkinliklere ve tanıtımlara ev sahipliği yaptığını, bunlardan birinin de YAPEX Fuarı olduğunu söyledi.

Yurtiçi ve yurtdışından 300 firmanın katıldığı fuar süresince seminerler, sunumlar ve toplantılar düzenlenecek. Bu yıl 19uncusu düzenlenen fuar, 30 Ekime kadar açık kalacak.

AA


Geri Dön