29 / 04 / 2024

Yapı-Endüstri Merkezi Tim Macfarlane'i konuk ediyor!

Yapı-Endüstri Merkezi Tim Macfarlane'i konuk ediyor!

Yapı-Endüstri Merkezi, dünyaca ünlü Yapı Mühendisi ve ödüllü bir uygulayıcı olan Dewhurst Macfarlane and Partners Yönetici Ortağı Tim Macfarlane ile Türk yapı sektörü ve mimarlık alanının önde gelenlerini YEM Etkinlik Salonunda bir araya getiriyor



Yapı-Endüstri Merkezi, dünyaca ünlü Yapı Mühendisi ve ödüllü bir uygulayıcı olan Dewhurst Macfarlane and Partners Yönetici Ortağı Tim Macfarlane ile Türk yapı sektörü ve mimarlık alanının önde gelenlerini, ERA Mimarlık Şehircilik Müşavirlik koordinasyonuyla 11 Ekim 2011 Salı günü, saat 19.00da YEM Etkinlik Salonunda bir araya getiriyor.

Harvard Graduate School of Design ve Yale Üniversitesi gibi birçok önde gelen üniversitede mimari ve yapısal cam konusunda çeşitli dersler veren Macfarlane, Cam Mimarisinde Yapısal Çözümler başlıklı konferansında, yapısalcı mühendisin karşılaştığı zorlukları gidermek  ve kodlanmış pratiklerin rehavetinden sıyrılan mühendisliğin, ne denli heyecan verici ve yenilikçi sonuçlar doğurabileceğini aktaracak.

Yapı sektörü ve mimarlık alanının bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi, dünyanın önde gelen tasarımcı, mimar ve mühendislerini, ilgilileri ile biraraya getirerek, sektördeki mesleki iletişim ortamı kalitesinin yükseltilmesini ve dünya tasarım pratiği bileşenlerinin, Türkiyede de eş zamanlı olarak tartışılabileceği ortamlar yaratmayı amaçlıyor. Bu kapsamda, dünyaca ünlü isimleri ağırlayan Yapı-Endüstri Merkezinin yeni konuğu, ERA Şehircilik Mimarlık Müşavirlik koordinasyonu,   İzmir  Ticaret Odası ve İzmir Ekonomi Üniversitesi katkılarıyla İngiliz yapı mühendisi Tim Macfarlane olacak.

Tim Macfarlane, Londra ve New York'ta bulunan merkez ofisleri aracılığıyla önemli projeleri tamamlayan, 4 ortak ile uluslararası bir uygulayıcı olan  Dewhurst Macfarlane and Partners grubunun New York ofisinin gelişmesine katkıda bulunarak İngiltere'ye dönmeden önce, büyük ölçekli üniversite ve sanat binaları projelerini yürüterek  birkaç yıl geçirdi. Bu projeler arasında; Princeton, Chicago ve Penn State Üniversitelerine dahil olan yeni binalar da bulunmaktadır. Londra ofisinde konuşlanan ekibi yönetmekte ve öncü mimarlar ile bir yandan strüktür mühendisliği ile cephe mühendisliğinin estetik için önemli olduğu çığır açıcı strüktürler üzerine çalışırken; diğer yandan ise Birleşik Krallık ve dünya çapında sanat, eğitim, konut ve kamu yapılarına yönelik mühendislik tasarımı gerçekleştirmektedir. Küçük bölüntülü cephelerden büyük kablo asılı cam duvarlara kadar her türlü yapı biriminde yapısal cam kullanımına öncülük etmiş ve grubuna İngiltere Yapısal Mühendislik Kurumunun "Yapısal Mühendislik Mükemmelliği Üstün Ödülü nü kazandırmıştır. New York, Times Squaredeki TKTS, uluslararası beğeni almıştır.


Geri Dön