03 / 05 / 2024

Yapı-Endüstri Merkezi'nde sektörün geleceği tartışıldı!

Yapı-Endüstri Merkezi'nde sektörün geleceği tartışıldı!

Gayrimenkul sektörünün temsilcilerini buluşturan Yapı-Endüstri Merkezi Konut Konferansı'nda, sektörün geleceği tartışıldı. Türkiye'de ulaşılabilir konut projeleri, binalarda enerji verimliliği gibi gayrimenkul sekt&



GAYRİMENKUL sektörünün temsilcilerini buluşturan Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) Konut Konferansı'nda, sektörün geleceği tartışıldı. 'Konutta Geleceğin Ayak izleri' başlıklı açılış oturumunun başkanlığını yürüten Soyak Holding CEO'su Emre Camlıbel, gayrimenkul sektöründeki gelişmeleri, MİT Gayrimenkul Merkezi Başkanı Prof Tony Ciochetti, Özyeğin Üniversitesi Enerji Çevre ve Ekonomi Merkezi Başkanı Prof. Dr. Pınar Mengüç, TAGO Mimarlık şirketinin sahibi Mimar Tatsuya Yamamoto'yla birlikte masaya yatırdı. Konferansta, sektörde sürdürülebilir iş yapış biçimleri, Türkiye'de ulaşılabilir konut projeleri, binalarda enerji verimliliği gibi gayrimenkul sektörünün geleceğini şekillendiren konular tartışıldı.

600 bin konut

Türkiye'de her yıl 600 bin yeni konut ihtiyacı olduğuna değinen Çamlıbel şunları söyledi: "Konut ihtiyacı bulunan ailelerin ise yalnızca yüzde 20'si ev alabilecek maddi güce sahip. Kentsel dönüşüm projelerinin ve altyapın imarlı arsa üretiminin artması için sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri, belediyeler ve akademisyenler gibi farklı paydaşlar, özel sektörle birlikte hareket etmeli. Türkiye'nin ihtiyacı olan şeffaf bir konut politikasıdır."
Hürriyet


Geri Dön