28 / 04 / 2024

Yapı Kredi Gönüllüleri Cumhuriyet'in 50. yıl heykellerini onardı!

Yapı Kredi Gönüllüleri Cumhuriyet'in 50. yıl heykellerini onardı!

Yapı Kredi Gönüllüleri Platformu bünyesinde yer alan Yapı Kredi Emeklilik gönüllüleri Yontu projesi kapsamında Cumhuriyetin 50. Yılı için yaptırılan ve zamanla yıpranan heykellerin bakımı ile restorasyonunu üstlendi



Yapı Kredi çalışanları arasında gönüllülük bilincinin ve takım çalışmasının yaygınlaştırılması amacıyla 2009da kurulan Yapı Kredi Gönüllüleri Platformu, zamanla bir sosyal sorumluluk platformu haline geldi. Yapı Kredi Gönüllüleri, Yontu isimli projeyle İstanbulda bulunan Cumhuriyetin 50. Yıl heykellerinin bakımını gerçekleştirmeye başladı.Yapı Kredi Emeklilik çalışanlarının Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı işbirliğiyle ve Koçtaşın malzeme konusunda destek verdiği proje kapsamında Cumhuriyetin 50. yılı vesilesiyle yaptırılan ve geçen süre içinde yıpranarak zarar görmüş heykeller temizlenip tamir ediliyor.

Projenin ilk çalışması 17 Eylül Cumartesi günü Dolmabahçe'deki Yankı heykeliyle başladı. Yapı Kredi Emeklilik çalışanlarının görev aldığı ve 6 saat süren temizleme çalışması ile heykel, eski görüntüsüne kavuşmuş oldu. Heykel temizliği Prof. Dr. Üzlifat Özgümüş danışmanlığında, restratörler Serra Kaynak ve Özden Çelik eşliğinde gerçekleştirildi. Yapı Kredi Emeklilik çalışanlarının oluşturduğu gönüllü ekibi 2011 ve 2012 yılları içerisinde İstanbulda bulunan yedi adet heykeli temizlemiş ve onarmış olacak. Yankı Hakkında1973 yılında heykeltıraş Hüseyin Anka Özkan tarafından yapılan Yankı, Taksim-Dolmabahçe yolu kenarındaki park alanında yer alıyor.

Yankı, Anıtkabirin girişindeki üçlü heykel gruplarını ve ünlü aslanlı yolun aslanlarını yapan devlet sanatçısı Hüseyin Anka Özkanın ilk ve son soyut çalışması olma özelliğini taşıyor. Gönüllülük esasına dayalı sosyal sorumluluk projelerinin tüm çalışanları tarafından benimsenerek uygulanmasını amaçlayan Yapı Kredi, gelecek nesillere daha iyi, yaşanabilir bir Türkiye bırakmak için sosyal sorumluluk çalışmalarına devam edecek.

Proje Kapsamında Temizlenecek/Onarılacak Diğer Heykeller:
AbstreMaçka Mezarlık önü
Bahar Emirgan Parkı
Cumhuriyetin 50. Yılı AnıtıGalatasaray Meydanı
DayanışmaFındıklı Parkı
FigürMuhsin Ertuğrul Tiyatrosu önü
Soyut KompozisyonBebek Çocuk Parkı

 Bilgi için: Derya Engin / Artı İletişim Yönetimi / 0212 347 03 30 / [email protected] 


Geri Dön