07 / 05 / 2024

Yapı Kredi Koray GYO pay dağıtımı yapmayacak

Yapı Kredi Koray GYO pay dağıtımı yapmayacak

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), 2010 Hesap Dönemi Kar Dağıtımı ile 2011 ve izleyen yıllarla ilgili kar dağıtım politikası hakkında açıklamada bulundu



Yapı Kredi Koray GYO'nun açıklaması şöyle:

'a)2010 Hesap Dönemi Kar Dağıtımı:
şžirketimizin Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) Seri:XI, No:29 Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği uyarınca   Uluslararası Finansal Raporlama Standartlarına uygun olarak hazırladığı 1 Ocak-31 Aralık 2010 hesap dönemine ilişkin   finansal tablolarına göre, 2010 yılı faaliyetlerinden 7,134,047 TL konsolide vergi sonrası net zarar, yasal kayıtlara göre   ise   5,249,671.97 TL zarar edilmiştir. 2010 yılında edilen zararın geçmiş yıllar zararına ilave edilmesi ve zarar dolayısıyla temettü   dağıtımı yapılmaması teklifinin Genel Kurula sunulmasına karar verildi.

b)2011 ve izleyen yıllara ait kar dağıtım politikası:
şžirketimiz kar dağıtım politikası Sermaye Piyasası Mevzuatı ve esas mukavelemizde yer alan hükümler çerçevesinde Genel Kurulda belirlenmektedir.
Kar dağıtım politikası ve SPK Kurumsal Yönetim İlkelerinde öngörülen detayları içeren yıllık kar dağıtım önerisi faaliyet raporunda yer almakta, Genel Kurulda ortakların bilgisine sunulmakta, ayrıca kar dağıtım tarihçesi ve sermaye artırımlarına ilişkin detaylı bilgiler ile birlikte şirketimizin internet sitesinde kamuya duyurulmaktadır.
şžirketimiz Türk Ticaret Kanunu hükümleri, Sermaye Piyasası Mevzuatı, Vergi Mevzuatı ve diğer ilgili mevzuat ile esas mukavelemizin kar dağıtımı ile ilgili maddesi çerçevesinde kar dağıtımı yapmaktadır.
Kar dağıtımının belirlenmesinde, şirketimizin   uzun vadeli stratejileri, iştirak ve bağlı ortaklıklarının sermaye gereksinimleri, yatırım ve finansman politikaları ile karlılık ve nakit durumu dikkate alınmaktadır.
İlke olarak, Sermaye Piyasası Mevzuatı çerçevesinde hazırlanan ve bağımsız denetime tabi tutulan finansal tablolarda yer alan net dönem karı esas alınarak, Sermaye Piyasası Mevzuatı ve ilgili diğer mevzuat çerçevesinde hesaplanan 'dağıtılabilir dönem karı' nakit veya bedelsiz hisse şeklinde dağıtılır.
Yukarıdaki esaslara göre bulunan dağıtılacak karın, çıkarılmış sermayenin %5'inden az olması halinde kar dağıtımı yapılmaz.Genel Kurulda alınacak karara bağlı olarak dağıtılacak temettü, tamamı nakit veya tamamı bedelsiz hisse şeklinde olabileceği gibi, kısmen nakit ve kısmen bedelsiz hisse şeklinde de belirlenebilir.
Kar dağıtım politikası çerçevesinde, temettü ilgili hesap dönemi itibariyle mevcut payların tümüne eşit olarak dağıtılmaktadır.
Kar dağıtımında imtiyaz bulunmamaktadır.'


Nagihan Arat/Emlakkulisi.com

Geri Dön