09 / 05 / 2024

Yapı ruhsatı iptal edilen Cengiz İnşaat'tan Bodrum açıklaması

Yapı ruhsatı iptal edilen Cengiz İnşaat'tan Bodrum açıklaması

Bodrum Belediyesi'nin 60 inşaat ruhsatını iptal ettiği Cengiz İnşaat, Cennet Koyu'nda yapmak istediği inşaata verdiği ruhsatları iptal eden Bodrum Belediyesi'ne dava açacağını açıkladı.



Yapılan açıklamada, tapu kayıtlarında, parselde uygulama yapılmasını ve projenin gerçekleştirilmesini önleyici bir kayıt veya şerh de bulunmadığı vurgulanarak, daha önce verilen ruhsatların Belediye Başkanı oluru ile iptal edilen bu ruhsatların iptaline ilişkin resmi bildirimin taraflarına yapıldığını kaydetti.

Cengiz İnşaat'ın Muğla ili, Bodrum ilçesi, Gölköy, Göl Mahallesi 306 Ada 1 parselde (eski 107 parselden ifraz edilen) kayıtlı bulunan taşınmazda 100 villa ve otelden oluşan projesine sivil toplum kuruluşlarından gelen tepkiler üzerine Bodrum Belediyesi verilen ruhsatların yeniden inceleneceğini açıklamış ardından da söz konusu ruhsatların iptal edildiği duyurusunu paylaşmıştı.

Cengiz İnşaat tarafından yapılan açıklamada, yapı ruhsatlarının iptaline dair kararın hukuk dışı, keyfi ve siyasi olduğu iddia edildi. Cengiz İnşaatında mülkiyetinde bulunan parselde uygulama yapılmasını ve projenin gerçekleşmesini önleyici bir kayıt veya şerh bulunmadığı ileri sürüldü.

Söz konusu parselin uzun yıllardır turizm imarlı bir parsel olduğu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığının ilgili kurum ve kuruluşlarının resmi onayları ile parselde ifraz ve kamuya terk işlemlerinin gerçekleştirildiği kaydedilen açıklamada, yapı ruhsatlarının düzenlenmesi aşamasında da Bodrum Belediyesi, Bodrum Tapu Sicil Müdürlüğü dahil ilgili tüm kurumlarla resmi yazışmaların yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca yapı ruhsatlarının iptaline gerekçe olarak gösterilen idari davalarda Cengiz İnşaat'ın ya da  Bodrum Belediyesi'nin taraf olmadığı belirtilerek Bodrum Belediyesi'nin ruhsat sürecinin başından beri haberdar olduğu ifade edildi. Açıklamada Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın aldığı iptal kararı ile mevzuata açıkça aykırı davrandığı, hukuka aykırı bu işlem nedeniyle yasal yollara başvurulacağı ve suç duyurusunda bulunulacağı aktarıldı. (AA)

Bodrum Belediyesi, Cengiz İnşaat'a verdiği 60 yapı ruhsatını iptal etti

Gayrimenkul alım satımı yapacaklar dikkat! Dolandırıcılara yem olmayın

Dalgalı piyasada yatırımcıya 5 önemli tavsiye!  


Geri Dön