28 / 04 / 2024

Dalgalı piyasada yatırımcıya 5 önemli tavsiye!  

Dalgalı piyasada yatırımcıya 5 önemli tavsiye!  

Milliyet Gazetesi'nin borsa uzmanı Zeynep Aktaş, 2023 yılının yatırımcı açısından hayli dalgalı (volatil) geçeceğini belirterek ilk hafta yaşanan volatil hareketlerin yıl boşu kendini hissettireceğini kaydetti.



Borsada kasım ayında yüzde 30’un altına gerileyen yabancı payının düşüş eğilimini sürdürdüğünü belirterek yabancı yatırımcıların 30 Aralık ile biten haftada 54 milyon dolar tutarında satış gerçekleştirdiklerine işaret etti. Borsa İstanbul’da 2022 yılında gerçekleşen yabancı çıkışının 4 milyar doları bulduğunu belirten Aktaş, 5 Ocak 2023 itibariyle borsada yabancı payının yüzde 29,50 seviyesinde bulunduğunu kaydetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön