27 / 09 / 2024

Yapı tatil tutanağı nedir?

Yapı tatil tutanağı nedir?

Yapı tatil tutanağı, imar para cezalarının ve yıkım kararlarının dayanağını oluşturması nedeniyle oldukça büyük öneme sahip. Ruhsatsız veya ruhsata aykırı kaçak yapı yapıldığı tespit edildiğinde ilk olarak inşaatın o andaki durumu tespit edilerek inşaat mühürlenir.




Yıkım kararı ve idari para cezalarına dayanak oluşturması nedeniyle yapı tatil tutanağının inşaat sektöründe önemli bir yere sahip. Bu nedenle yapı tatil tutanağının ilgili imar mevzuatına ve Danıştay'ın yerleşik içtihatlarında yer alan hususlara uygun olarak hazırlanması gerekiyor.

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ceyda Ufuk https://x.com/ToksEmlakCeyda X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Yapı tatil tutanağı nedir? sorusunu cevapladı. Ufuk inşaat sektörü için önemli bir unsur olan yapı tatil tutanağı ile ilgili şunları söyledi:

Yapı tatil tutanağı nedir?

Kaçak inşaat ya da ruhsata aykırı bir yapı tespit edildiğinde, belediye veya ilgili idare tarafından Yapı Tatil Zaptı düzenlenir.
Bu belge, inşaatın mevcut durumu ile kurallara aykırılıklarını gösterir ve inşaatın durdurulması gerektiğini resmi olarak bildirir.
Eğer bir yapının ruhsatsız veya ruhsata aykırı yapıldığı fark edilirse, inşaat mühürlenerek durdurulur.
Bu işlemler, ruhsata aykırı yapılarla mücadele edilmesi için yapılır.

İŞTE O PAYLAŞIM

Ziraat Bankası 2.79 faiz oranlı konut kredisi nasıl çekilir, şartları neler? 

Kredi faizleri düşüyor oturacağınız evi alın, ince hesap yapmayın!

İslam Memiş'ten FED'in faiz kararı sonrası gram altın için yeni açıklama geldi! 

Bugün ev almayanlar gelecekte çok pişman olacaklar! Sektör uzmanı 6 ay süre verdi: Asıl patlamayı o zaman yaşarız!

 


Geri Dön