06 / 05 / 2024

Yapılandırma ödemeleri için yarın son gün!

Yapılandırma ödemeleri için yarın son gün!

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında yapılandırmadan yararlanan kişiler için ilk taksit yarın mesai bitiminde sona eriyor...



6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun  kapsamında bazı vergi borçları yapılandırıldı.  Kanun ile emlak ve çevre temizlik vergisi de dahil bazı vergi borçlarına yapılandırma fırsatı geldi.


Yapılandırılan tutarların peşin ödeme süresi ile taksitli ödemeyi tercih edenler için ilk taksit ödeme süresi 30 Kasım 2016 tarihinde sona erdi.


Kanundan yararlanmak üzere müracaata bulunan ve peşin ödemeyi tercih eden mükelleflerden 30 Kasım 2016 tarihine kadar ödemelerini yapmamış olanlar, 2 Ocak 2017 Pazartesi (bu tarih dahil) gününe kadar peşin ödenecek tutarları yüzde 1,40 oranında hesaplanacak geç ödeme zammı ile birlikte ödemeleri halinde Kanunun getirdiği imkanlardan yararlanabiliyor.


Yapılandırılan borcun ilk taksit ödeme süresi içinde tamamen ödenmesi durumunda, Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanan tutarda yüzde 50 indirim yapılacak. 


Yapılandırılan borçlara ilişkin ödenmesi gereken taksitlerin ilk ikisinin süresinde ödenmesi zorunlu olup, ilk iki taksitin süresinde ve tam olarak ödenmemesi halinde, kanundan yararlanma hakkı kaybedilecek.


Yapılandırma ödemeleri nasıl yapılacak?

Yapılandırılan vergi borcu GİB'in resmi internet sayfasından da ödenebiliyor. Sisteme giriş yapmak için T.C. kimlik numarası ve diğer kimlik bilgilerinin girilmesi gerekiyor. Akabinde işlem sıralamasına göre ödeme yapılabiliyor.



Yapılandırma ödemeleri için son gün 2 Ocak!



Özge ÖZDEMİR/Emlakkulisi.com 




Geri Dön