06 / 05 / 2024

Vergi yapılandırma ödemeleri için son gün bugün!

Vergi yapılandırma ödemeleri için son gün bugün!

Vergi barışı olarakta adlandırılan devlete olan borçların ana parasının taksitlendirildiği yapılandırmanın ikinci taksit ödemesi için bugün son gün...



Vergi borcu kapsamında milyonlarca kişiyi ilgilendiren yapılandırma uygulamasında ikinci taksitin ödeme süresi bugün doluyor. 


Borçların bir takvim yılı içerisinde, ikiden fazla ödenmemesi veya eksik ödenmesi durumunda yapılandırma hakkı kaybedilecek. Yani iki taksiti art arda ödemeyenin yapılandırma hakkı son bulacak.


Son günde yığılma ve yoğunluk olmasın diye bugün tüm vergi daireleri gece 24’e kadar, son vatandaşın ödemesi alınana kadar açık kalacak ve tahsilatları yapılacak. Kamu bankaları da 31 Mayıs akşam saat 21’e kadar açık olacak.


Yapılandırma hangi borçları kapsıyor?

31 Mart 2017 dikkate alınarak, belirlenen vergiler, gümrük vergileri, vergi cezaları, bazı idari para cezaları, sigorta primleri, topluluk sigortası primleri, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi ile bu alacaklara ilişkin her türlü faiz, zam, gecikme zammı, gecikme faizi, cezai faiz, gecikme cezası gibi feri alacaklar yapılandırma kapsamına alınıyor.


6736 Sayılı Kanun kapsamında yapılandırılan vergi borçları arasında emlak ve çevre temizlik vergisi de bulunuyor.

Yapılandırma ödemeleri nereden yapılıyor?

Yapılandırılan vergi borçları, ilgili vergi dairesinde ödenebildiği gibi Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sayfasından da ödenebiliyor. Sisteme T.C. kimlik numarası ve diğer kimlik bilgileri ile giriş yapılabiliyor.


İnternet adresinden ödeme yapmak için kullanılabilen anlaşmalı bankalar şu şekilde sıralanıyor:



AKBANK T.A.Ş.

AKTİF YATIRIM BANKASI A.Ş.

ANADOLUBANK A.Ş.

DENİZBANK A.Ş.

BURGAN BANK A.Ş.

FİBABANKA A.Ş.

FİNANSBANK A.Ş.

ICBC BANK A.Ş.

ODEA BANK A.Ş.

ŞEKERBANK T.A.Ş.

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş.

TÜRK EKONOMİ BANKASI A.Ş.

TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş.

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş.

TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O.

YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş.




Özge ÖZDEMİR/Emlakkulisi.com 


Geri Dön