21 / 05 / 2024

Yardım miktarı Nisan ayında 4.337 TL’ye çıktı…  Nasıl başvurabilirsiniz?

Yardım miktarı Nisan ayında 4.337 TL’ye çıktı…  Nasıl başvurabilirsiniz?

Binlerce vatandaşın faydalandığı devlet yardımlarından biri olan 4.337 TL destek ödemesi bu ay Ramazan bayramı nedeniyle erken ödendi. Listede adı soyadı bulunanlara hemen yapılan bu ödemeden kimler yararlanabilir?



Bu kişileri maddi olarak desteklemek ve sorumlu oldukları muhtaç durumdaki aile bireyinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tahsis edilen bu yardım ödemesi öncesinde, Bakanlık tarafından getirilen kıstaslara uyup uymadığının incelemesi yapılıyor.

Durumu, başvuru sırasında açıkladığı şekilde olan ve evinde bakıma muhtaç yakını bulunan hanelerin durumu incelendikten sonra, evde bakım maaşı almaya hak kazandığı onaylanıyor.  Bunun ardından, takip eden ayda evde bakım aylığı kişinin ikametine yakın PTT şubesine yatırılıyor ve kimlik kartı ile çekilebiliyor.

Bu devlet yardımını almak için gereken şartlar arasında ise bakıma muhtaç durumdaki bireyin engelli sağlık raporunun ibraz edilmesi, hanede kişi başı gelirin belirlenen sınırın altında olması gerekiyor.

GELEN ZAMLA BİRLİKTE ARTIK 4.337 TL ÖDENİYOR

Bu ay 20 Nisan’da başlayan Ramazan Bayramı nedeniyle evde bakım aylıklarının ödemesi de erkene çekildi.

Yeni yılda ücretlere yapılan zamlarla birlikte devletin ödediği tüm destek ödemelerine de artış getirildi. Buna göre evde bakım aylığı da zam görerek, 2023 yılı başında yapılan zamla birlikte artış yaşadı.  Ocak ayında yapılan artışın ardından evde bakım aylıkları artık 4 bin 337 TL olarak  ödenmeye başlandı.

Yardım miktarı Nisan ayında 4.337 TL’ye çıktı…  Nasıl başvurabilirsiniz?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesinden yapılan evde bakım ödemesini almaya başlamak için başvurmak isteyen vatandaşlar için iki yol bulunuyor.

T.C kimlik numarası ile e-devlet paneli üzerinden gerekli adımlar izlenerek başvuru yapılabildiği gibi, interneti fazla kullanmayan vatandaşlar için bir başka yöntem de ikamet ettiği yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı şubesine giderek bizzat başvuruda bulunmak oluyor.

Ev hanımları da 7.500 TL maaşla emekli olabilecek mi? İşte ev hanımlarına emeklilik desteği…

Çocuğunuz varsa mutlaka başvurun… Destek ödemesi 3.038 TL’ye yükseldi!

QNB Finansbank’tan emekliye rekor promosyon! Başvuran 9.200 TL’yi cebine koyuyor!

 


Geri Dön