10 / 05 / 2024

Yargıtay'dan milyonlarca kiracıyı ilgilendiren müjde gibi karar!

Yargıtay'dan milyonlarca kiracıyı ilgilendiren müjde gibi karar!

Kira artışlarına geçtiğimiz Temmuz ayında getirilen yüzde 25 zam sınırı kiracı ev sahibi davalarını patlattı. Yargıtay'dan gelen karar ise kiracılara müjde niteliği taşıyor.



Ev değiştirmek istemeyen, değiştirmeyi göze alsa bile yeni kiraları da çok yüksek bulan kiracılar ister istemez kira artışını kabul etmek durumunda kalmıştı. Kira artış oranlarını kabul ettiremeyen ev sahipleri ise yargıya başvurarak kiracıların evden çıkarma yoluna gitmişti. Mahkemeler ev sahibi-kiracı davalarının dosyalarının yüküyle duruşma tarihlerini uzun sürelere yayarken Yargıtay'dan gelen haber milyonlarca kiracının yüzünü güldürecek.

Ev sahibi kiracı davaları patladı

Yüksek enflasyonla birlikte fahiş biçimde artan ev kiraları, kiracı ve ev sahipleri anlaşmazlıklarını da beraberinde getirdi. İlk altı ayda ev sahipleri her ay açıklanan enflasyona göre kira artışı yaparken Temmuz ayından itibaren kira artışlarına getirilen yüzde 25’lik sınırlama ev sahipleri ve kiracılar arasındaki uyuşmazlıkları ve davaları artırdı. Yargıtay bu durumda kalan kiracılar için dikkat çekici bir karara imza attı.


Geri Dön