10 / 05 / 2024

Yargıtay'dan milyonlarca kiracıyı ilgilendiren müjde gibi karar!

Yargıtay'dan milyonlarca kiracıyı ilgilendiren müjde gibi karar!

Kira artışlarına geçtiğimiz Temmuz ayında getirilen yüzde 25 zam sınırı kiracı ev sahibi davalarını patlattı. Yargıtay'dan gelen karar ise kiracılara müjde niteliği taşıyor.



Yargıtay kiracıları ve ev sahiplerini ilgilendiren önemli bir karara imza attı. Yargıtay'ın verdiği karara göre yasal kira artış sınırı olan yüzde 25’in üzerinde bir kira zammı yaşanması durumunda kiracı, ödediği farkı geriye dönük olarak ev sahibinden talep edebilecek.

Karar emsal teşkil edecek

CNN Türk’ten Buse Deviren'in haberine göre, kiracı yüzde 25’lik kanuni artış talebi olan kira bedelinin fazlasını ödediği takdirde aradaki farkı geriye dönük olarak ev sahibinden talep edebilecek. Yargıtay'ın verdiği söz konusu kararı CNN Türk’e yorumlayan Avukat Şengül Karslı, Her iki tarafı da koruyan bir karar diye konuştu. Kararın benzer durumdaki bütün kiracılar için emsal olmasını beklediğini ifade eden Karslı, fahiş kira fiyatlarının, bedelleri ödeyemeyen kiracıları da, kiraya vereni de mağdur edecek. Hukuka uygun davranılmasını sağlamak için hukuk kurallarını ihlal eden sözleşmeler geçersizdir diye hüküm de mevcut aynı madde içerisinde. Kiracılar, bu Yargıtay kararını emsal göstermek suretiyle ödedikleri fazla kirayı belirsiz alacak davasıyla geri alma imkanına kavuşacaklar” şeklinde konuştu. (Yeniçağ)

Ev sahiplerine kötü, kiracılara iyi haber! Resmen açıklandı! Kira zamlarında büyük şok!

Kirasını düzenli ödeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Kiracılar bunu mutlaka bilmeli! 1 yıllık kira sözleşmesi bitince ne olur?


Geri Dön