10 / 05 / 2024

Yarım kalan ve tamamlanamayan yatırımlara 1 yıla kadar ilave süre!

Yarım kalan ve tamamlanamayan yatırımlara 1 yıla kadar ilave süre!

Deprem, salgın gibi doğal ve biyolojik afetler sonucunda yarım kalan ve tamamlanamayan yatırımlardan, teşvik belgeleri 11 Mart 2020 tarihinden önce gerçekleşen ve bu tarih itibarıyla süresi devam edenlere, istemeleri durumunda 1 yıla kadar ilave tamamlama süresi verilebilecek.



Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; karar kapsamında özellikle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını karşısında alınan tedbirlerden etkilenen ve yatırım teşvik belgelerinde de süre verilen yatırımlar büyük öneme sahip.

Bu durumda, deprem, salgın gibi doğal ve biyolojik afet durumlarında yarım kalan ve tamamlanamayan yatırımlardan, teşvik belgeleri 11 Mart 2020 tarihinde önce gerçekleşen ve bu tarih itibarıyla süresi devam edenler için istenmesi durumunda 1 yıla kadar ek süre verilebilecek. Kararların yürütmesinde yatırım teşvik belgelerinin sahibi olan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığ'na yetki verildi.

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik!


Geri Dön