30 / 04 / 2024

Yarım saatte yüzde 80'e çıkan pil gücü ile BMW X1'e Şubat zammı! İşte 2023 08 Şubat fiyat listesi

Yarım saatte yüzde 80'e çıkan pil gücü ile BMW X1'e Şubat zammı! İşte 2023 08 Şubat fiyat listesi

Elektrikli araçalrda devrim yapan BMW X1 hem dizel hem de benzinle çalışan modellerinin gücü dillere destan oldu. Peki BMW X1 2023 08 Şubat fiyat listesi nedir? İşte detaylar...



Elektrifikasyona geçişin, dünyanın farklı bölgelerinin aynı modelleri, özellikle de mevcut yanmalı arabalara dayalı EV'leri paylaşmasına izin vererek dünyayı biraz küçülteceğini ummuştuk. Yine de BMW, Amerika Birleşik Devletleri'nde yeni X1'in benzinle çalışan versiyonlarını satacak olsa da, tamamen elektrikli iX1'i Atlantik'in ötesine getirme planları yok.

BMW'nin elektrik devriminin ön saflarında yer aldığı uzun zaman önce değildi. Hayranlık uyandıracak derecede beceriksiz karbon gövdeli i3 hatchback ve üç silindirli PHEV i8 spor otomobilin her ikisi de öncüydü. Ancak son yıllarda şirket daha ürkek bir yaklaşıma geçti; burada - yalnızca elektrikli iX'in dışında - BMW, mevcut modellerin EV versiyonları olan yeni bir "i" markalı otomobil serisini piyasaya sürdü. iX3 , i4 ve i7 gibi, yeni iX1 de bunlardan biri ve Avrupa'da henüz satışa çıkan üçüncü nesil X1'e tamamen elektrikli bir aktarma organı takıyor .

iX1, xDrive30 markasını taşıyan çift motorlu dört tekerlekten çekiş formunda tanıtılıyor (BMW, daha sonra daha az güçlü bir iki tekerlekten çekiş versiyonunu piyasaya süreceğini ima ediyor). Her bir aksı döndüren motorlar aynıdır, ancak arkadaki tek vitesli redüksiyon için birazdaha düşük dişli oranı için. Kombine tepe çıkışı 308 beygir gücü ve 364 pound-feet torktur.

Güç, Avrupa'nın pohpohlayıcı WLTP test protokolü altında 266 mil menzil sağlayan, zeminin altındaki 64,7 kWh'lik bir pil paketinden geliyor - EPA'nın daha titiz prosedürü altında muhtemelen 240 milin altında. Pil, 29 dakikada yüzde 10'dan yüzde 80'e çıkabilen 130 kW'a kadar DC hızlı şarjı destekler.

Su soğutmalı paket ayrıca, navigasyon sistemine programlanmış bir hızlı şarj cihazına yaklaşırken sıcaklığını optimum 77 Fahrenheit dereceye ayarlayacaktır.

iX1'in iç mekanı, 177 inçten biraz daha uzun bir araba için iyi işlenmiş ve etkileyici bir şekilde ferah hissettiriyor. Tam boy yetişkinler  şikayet etmeden önde ve arkada oturabilecekler ve 24 fit küplük geniş bir kargo alanı var - aslında biraz daha fazla yük alan ABD'ye bağlı, benzinle çalışan X1 xDrive28i için erdemler kalacak. 25.7 fit küp oda.

iX1 standart olarak 10,3 inçlik bir dijital gösterge ekranına ve her ikisi de yeni BMW 8 işletim sistemini çalıştıran 
10,7 inçlik kavisli bir dokunmatik ekrana sahip. Bu hoş görünüyor ve hızlı çalışıyor, ancak hem fiziksel ısıtma kontrollerinin hem de BMW'nin daha önce sunduğu kullanışlı özelleştirilebilir işlev tuşları sırasının sona ermesi anlamına geliyor. 

Yarım saatte yüzde 80 e çıkan pil gücü ile BMW X1 e Şubat zammı! İşte 2023 08 Şubat fiyat listesi

Ekranın üstünden aşağı kaydırmak, işlev tuşlarının işlenmiş bir sürümünü getirir, ancak gözlerin yoldan alınmasını gerektirir. Benzer şekilde, orta konsoldaki Modlarım düğmesi, geleneksel anahtarlama donanımının iptalinden sağ çıksa da, ona basmak, ekranda seçenekleri getirir ve ardından birini seçmek için başka bir giriş gerekir. Peki BMW X1 2023 08 Şubat fiyat listesi nedir?


Geri Dön