27 / 04 / 2024

Yaş meyve ve sebze ihracatında yüzde 17'lik artış!

Yaş meyve ve sebze ihracatında yüzde 17'lik artış!

Türkiye'nin 2023'ün ilk yarısında yüzde 17 artışla 1,69 milyar dolarlık yaş meyve sebze ihraç edildiği bildirdi. İşte detaylar...



Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Ferhat Gürüz, Türkiye'den bu yılın ilk 6 aylık döneminde 1,69 milyar dolarlık yaş meyve sebze ihraç edildiğini kaydetti.

Gürüz, yaptığı yazılı açıklamasında, sektörün milli ekonomiye sağladığı net döviz girdisinin stratejik önem taşıdığına vurgu yaptı.

Yaş meyve ve sebze ihracatında yüzde 17 lik artış!

Türkiye'nin yılın ilk yarısında gerçekleştirdiği dış satıma dair bilgi veren Gürüz, ülkenin yaş meyve ve sebze ihracatı bu yılın ilk yarısında yüzde 17 artışla 1,69 milyar dolar düzeyine ulaştığını bildirdi. Gürüz, " Bu performansa Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği tarafından yüzde 46 oranında destek verildi." ifadesini kullandı.

Peki, en çok ihraç edilen ürün hangisi oldu? İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön