01 / 08 / 2024

Yaşar Bektaş; TİB binası için her türlü konfor düşünüldü!

Yaşar Bektaş; TİB binası için her türlü konfor düşünüldü!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TÎB) binasını güvensiz buldukları için başka bir binaya taşınacaklarını açıklamasının ardından gözler, bu binayı inşa eden şirkete çevrildi.



TİB'in tartışmalı binasını, 45.5 milyon TL'ye 'Ali Acar İnşaat' yaptı. Şirket yöneticisi Yaşar Bektaş, HABERTÜRK'ün binaya ilişkin sorularını yanıtladı. Bektaş, "Biz işimizi yaptık ve binayı teslim ettik. Şu anki tartışmalar bizi ilgilendirmez" dedi. 


'BİZ İŞİMİZİ YAPTIK' 

Ulaştırma Bakanı Elvan, yasa dışı telefon dinleme iddiaları kapsamındaki tartışmalara işaret ederek, dinlemeye yetkili MİT, Emniyet ve Jandarma'ya 'uç veren' TÎB'in faaliyet gösterdiği binayla ilgili tepkisini ortaya koydu. Elvan, "TİB binasını kullanmak istemiyoruz, nereye ne kablo çektiklerini bilmiyoruz" dedi. 

Bu sözler üzerine bir kez Bakan Elvan'ın güvensiz bulduktan için yeni binaya taşınacakları mesajı sonrası inşaat şirketi Ali Acar'ın yöneticisi Bektaş, inşaat sonrası artık tartışmalarla ilgilenmediklerini söyledi. Şirket daha dikkatler TİB'in binasına çevrildi.  TOKİ  tarafından ihale edilen bina, 45.5 milyon TL'ye mal oldu. İnşaatı, Ali Acar üstlendi. Akıllı bina olarak inşa edilen yapıda, ileri teknolojik sistemler kullanıldı. 

Ali Acar İnşaat'm sorumlu Müdürü Yaşar Bektaş, binaya ilişkin eleştirileri yanıtladı. 


Ali Acar İnşaat tarafından TİB binası için hazırlanan proje görsellerinde, binada her türlü konforun düşünüldüğü ortaya çıktı. Yerleşkede, helikopter pisti dikkat çekiyor. Dört bir tarafında askeri güvenlik kulübeleri olan binada; futbol ve basketbol sahaları ile tenis kortları da bulunuyor. Binada personelin stres atması için minik rekreasyon alanı da var. 



Geri Dön