Kahramanmaraş'ta yerinde dönüşüm için 35 bin 395 başvuru yapıldı!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen 11 ilin hızla ayağa kaldırılması ve afetzedelerin evlerine kavuşmaları için hayata geçirilen Yerinde Dönüşüm Projesi için Kahramanmaraş'ta şu ana kadar 35 bin 395 başvuru yapıldı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen 11 ilin hızla ayağa kaldırılması ve afetzedelerin evlerine kavuşmaları için hayata geçirilen Yerinde Dönüşüm Projesi'ne Kahramanmaraş'tan bugüne kadar 35 bin 395 başvuru geldi.
YERİNDE DÖNÜŞÜM MÜRACATLARI DEVAM EDİYOR
6 Şubat'taki depremlerin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ta kalıcı konutların yapımı hızla devam ediyor. Bazı vatandaşlar evlerinin yeniden yerinde yapılması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'ne bağlı Yapım ve Dönüşüm Ofislerine müracaat ediyor.
Sürecin e-Devlet üzerinden başvuru yapılmasıyla başladığını belirten Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör orta hasarlı binaların da bu proje kapsamına dahil edildiğini bildirdi.
29 BİN 116 KONUT İÇİN BAŞVURU GELDİ!
Denetimlerin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapıldığını belirten Güngör; ''Kahramanmaraş'ta hak sahipliğine söz konusu olan 82 bin konutumuz, 30 bin de köy evimiz var. Yaklaşık 110 binlik konut ve iş yeri hak sahipliği var. Bunların da hedeflendiği süre içerisinde yapılması planlanıyor. Güncel rakamlarımıza baktığımızda, Yerinde Dönüşüm Projesi'ne konut için 29 bin 116, iş yeri için de 6 bin 279 olmak üzere toplam 35 bin 395 hemşehrimiz müracaat etmiş.'' dedi.
YERİNDE DÖNÜŞÜM CİDDİ FIRSAT!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının kent merkezinde yoğun bir çalışma yürüttüğünü anlatan Güngör, Trabzon ve Azerbaycan caddelerinin civarında dönüşüm projesinin hızla devam ettiğini söyledi.
Güngör, Kahramanmaraş'ın hem yolları hem konutlarıyla depreme daha dirençli şekilde inşa edileceğini, gerekli kurallara uyularak şehri tekrardan ayağa kaldıracakları belirtti.
Projenin, yaşadığı alandan kopmayan insanlar için bir fırsat olduğunu dile getiren Güngör, "Yerinde dönüşümün bir amacı da yaşadığımız mahallemizde sokağımızda hatıralarımız, hafızamız, hikayemiz, dostlarımız, kardeşlerimiz, komşularımız, akrabalarımız var. Yerinde dönüşümle insanlar aynı mahallesinde, aynı komşularıyla, aynı hikayeleri orada yaşamayı tercih ediyor. Dolayısıyla yerinde dönüşüm buna da ciddi bir fırsat tanıyor." diye konuştu.
|