30 / 04 / 2024

Yasemin Açık kimdir?

Yasemin Açık kimdir?

Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık kimdir? Yasemin Açık daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Yasemin Açık'ın biyografisi...



Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık kimdir? Yasemin Açık daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Yasemin Açık'ın biyografisi...

Yasemin Açık kimdir?
Elazığ’da dünyaya gelen Yasemin Açık, ilk, orta ve lise öğrenimini aynı şehirde tamamladı. Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi’nde, Doktora eğitimini ise akademik görevini yürüttüğü Fırat Üniversitesi’nde tamamlayan Yasemin Açık, 1999 yılında doçent, 2005 yılında Profesör unvanını aldı.

1997 yılında İngiltere’de Nottingham Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı ve Epidemioloji Bölümü’nde çalışan Yasemin Açık, aynı zamanda Halk Sağlığı Uzmanı. 

Bir çok uluslararası ve ulusal dergide yayınlanmış 250 civarında yayını bulunan Yasemin Açık, 1998 yılında kurulan Sağlığı Geliştirme ve Sigara ile Mücadele Derneğinin kurucu üyesi ve Dernek Başkanı olarak birçok çalışmalar gerçekleştirdi. 

Sigara ile mücadele kapsamında yürüttüğü gayretli çalışmalardan ve Tütün Kanununa verdiği destekten dolayı Sağlık Bakanlığı tarafından “Tütün Kanuna Destek Ödülü”ne layık görülürken, Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesi (SSUK) tarafından da iki defa Takdirname ile ödüllendirilen Prof. Dr. Açık, Sağlık Bakanlığı'nın oluşturduğu  “Ulusal Tütün Kontrolü Komisyonu”, Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesi ve İl Tütün Kontrol Kurulu üyeliği görevlerinin yanında Sigara ve Sağlık Ulusal Kongrelerinin düzenleme kurulu üyeliği görevini de yürütüyor.

Akademik çalışmalar dışında iş yaşamında da aktif olarak yer alan Yasemin Açık'ın akaryakıt, inşaat, turizm, enerji, medya, spor, turizm gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren birçok başarılı şirkette ortaklıkları bulunuyor. 

Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı olan  Yasemin Açık, Fortune Türkiye tarafından bu sene 11’incisi hazırlanan “Türkiye’nin En Güçlü 50 İş Kadını” listesinde yer aldı.

Evli ve iki çocuk sahibi olan Yasemin Açık, iyi derecede İngilizce biliyor.

Yasemin Açık Türkiye'nin en güçlü 50 iş kadını arasında!


Geri Dön