29 / 04 / 2024

Yaşlı, engelli ve evde bakım ücreti alanlar dikkat! 5 bin 97 TL ödenecek. Acil bakın

Yaşlı, engelli ve evde bakım ücreti alanlar dikkat! 5 bin 97 TL ödenecek. Acil bakın

Yaşlı, engelli ve evde bakım ücretli alan vatandaşları yakından ilgilendiren bir haber geldi. Bu imkanlardan faydalanan vatandaşlar baksın.



Vatandaşlar destek yardımı almaya devam ediyor. İhtiyacı olan ailelere destek ödemesi yapılacağı ifade edildi. Bu noktada ödemelerin 5 bin 97 TL olacağı ifade edildi ve söz konusu ödemelerin kontrol edilebileceği ifade edildi. Sunulan ödemelerden birinin de evde bakım maaşı olduğu belirtilerek Eylül ayı ödemeleri hakkında yeni gelişmeler yaşandığı bildirildi.

HESAPLARA BU KADAR YATACAK

Devlet tarafından evinde yaşlı, engelli, yardıma muhtaç kişilere bakanlara her ayın 15’i ile 31’i arasında ödeme yapıldığı belirtilerek bu kapsamda hesaplara 5 bin 97 TL yatırılacağı ifade edildi. Söz konusu destek ödemeleri 15 Eylül itibari ile hesaplara yatacak.

BURADAN KONTROL EDİN

vde bakım maaşı alan vatandaşlar maaşlarını e-Devlet üzerinden sorgulanabildiği ifade edilerek maaş sorgulama işlemi TC kimlik numarası ve e-Devlet şifresi kullanılarak sisteme giriş yapılmakla beraber yapılabildiği ifade edildi. Sisteme giriş yapanlar ise arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazarak maaş sorgulaması yapabiliyorlar.

Ardından açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar çıkıyor. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında tüm detaylara ulaşılabiliyor.

 


Geri Dön