30 / 04 / 2024

Yassıada ve Sivriada'nın imara açılmaması için eylem yapıldı!

Yassıada ve Sivriada'nın imara açılmaması için eylem yapıldı!

İstanbul'a bağlı Sivriada ve Yassıada'nm imara açılmasını binlerce kişi protesto etti. Yurttaşlar önce Sivriada'da toplanarak basın açıklaması yaptı; ardından teknelerle Yassıada'ya giderek bir forum düzenledi...



İlk olarak Büyükada'dan kalkan bir tekneyle öğle saatlerinde Sivriada'ya varan yurttaşlar, "Heryer Taksim heryer direniş" sloganıyla gelecek olan diğer direnişçileri bekledi.


Bu sırada Kabataş'tan hareket eden ikinci tekneyle de Kadıköy ve Kınalıada'daki yurttaşlar adaya gitmek için harekete geçti. 


Eyleme Sanatçı Cahit Berkay, CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi ve Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu ile bini aşkın yurttaş katıldı. Adalar forumları adına yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Hükümetin adalar üzerindeki planlara 'Hayır' diyoruz. Hayatlarımızı mahvetmeye çalışan anlayışa sesleniyoruz. AVM'leriniz sizin olsun. Biz, sermayenin olmadığı hayatlarımıza, hayvanlarımıza, ağaçlarımıza ve birbirimize sahip çıkıyoruz. Tamamı betonlaşmadan adalara hep beraber sahip çıkalım." Sivriada'daki basın açıklamasının ardından vatandaşlar teknelerle Yassıada'ya giderek burada bir forum düzenledi. 


Derya Derviş/Aydınlık Gazetesi


Geri Dön