Altın & Dolar

Yastık altında altını olanlar dikkat! 81 ilde geçerli yeni uygulama başladı! Kuyumcular artık bu altınları almayacak!

Yatırımcıların en gözde yatırım araçları arasında yer alan altın için yeni bir karar alındı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre bugünden itibaren kuyumcular dolandırıcılık riskine karşı kesme altını satın almayacak.

Yatırımcıların en gözde yatırım araçları arasında başı çeken ve ülkemizde geçen sene yatırımcılarına yüzde 78 oranında kazanç sağlayan altın için yeni bir karar alındı. Pek çok kişiyi yakından ilgilendiren bu karar yarından itibaren geçerli olacak. İşte detaylar...

Yatırımcıların en çok tercih ettiği yatırım araçları arasında yer alan  altın dolandırıcılarından ilgisini çekmeye devam ediyor. Bugünden itibaren geçerli olacak olan uygulama kapsamında kuyumcular dolandırıcılık riskini önlemek amacıyla kesme altını satın almayacaklar.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre geçtiğimiz ayların en çok kazandıran yatırım aracı olarak öne çıkan altında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Halktv'de yer alan habere göre yatırımcıların gözdesi olan altın fiyatlarında yaşanan artışlar, hırsızlık ve dolandırıcılık vakalarını da artırdı. Aktarılan bilgilere göre kuyumcular, söz konusu bu durumu engellemek için de yeni önlemler alıyor. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz artışına gitmemesi ve senenin son çeyreğinde faiz indirimi yapabileceği beklentileri yatırımcılar tarafından da yakından takip edilen altın fiyatlarının daha da artacağı anlamı taşıdığı kaydediliyor. 

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen dolandırıcılık vakalarındaki artışlar sebebiyle kuyumcular da kesme altın satışını büyük ölçüde durdurmak için karar aldı.


KESME ALTIN DEDİR?

Altın satışlarında uygulanacak olan daha sıkı denetimler ve kontrollerle sahte altınların piyasaya sürülmesi engellenmeye çalışılırken, kuyumcuların almayacaklarını açıkladıkları kesme altın ile ilgili detaylar da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki kesme altın nedir? 

Kuyumcuların alımlarını durdurma kararı aldığı kesme altın, gene olarak eski takılardan elde edilen ve belirli bir gramaja sahip olmayan altın parçaları olarak belirtiliyor. Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre kuyumcular, bu altınları belirli bir fiyata alarak tekrar işler ve satışa sunar. 

 

Deva Partili Cem Avşar: Kiralara yüzde 25 bitiyor ama ellerinde çözüm adına hiçbir şey yok!

Türkiye'deki bu şehirden iPhone 15 Pro Max parasına 1 dönüm arazi alabilirsiniz! 

Ev sahipleri konutlardan kar elde etti mi? İşte o hesap!