04 / 05 / 2024

Yatırımcı bu hafta borsada ne yapacak?

Yatırımcı bu hafta borsada ne yapacak?

Bilanço sezonunun başladığı borsada endeks geçen haftayı rekorla tamamladı. Şu ana kadar 10 şirketin bilanço rakamları geldi. Bu hafta da bilançolar açıklanmaya devam edecek.



Borsa endeksi geçen hafta rekor kırmaya devam etti. Merkez Bankası'nın faiz indirimleri, altının Fed'in baskısı altında olması nedeniyle kendine yeni bir liman arayan nakit paranın borsaya gidebileceği yönünde görüşler vardı. Geçtiğimiz hafta bilanço açıklamaya başlayan borsa şirketlerinin karlılıkları ve bilanço beklentileri borsaya ilgili artırdı. Peki borsa önümüzdeki hafta nasıl bir çizgide seyredecek? Milliyet Yazarı Zeynep Aktaş, bilanço sezonunun başladığını vurgulayarak borsa yatırımcılarının üçüncü çeyrekte iyi bilanço açıklayan kar ve satışlarını enflasyonun üzerinde artıran şirketleri fiyatlayacaklarını belirtti.  

Üçüncü çeyrek bilançoları fiyatlanacak

Yüksek enflasyon, düşük faiz ortamında altının da beklenen performansı bir türlü gösteremediği ortamda borsa ve hisse senedi fonlarının yatırımcılar için bir alternatif olmayı sürdürdüğünü belirten Aktaş, MB'nin faiz kararı ile birlikte paranın sepet fonlarda ve alternatif enstrümanlarda adreslenmeye devam edeceğini söyledi. Bu adreslerden birinin de borsa olduğunu ifade eden Aktaş, yatırımcıların bu süreçte borsada şirketlerin üçüncü çeyrek bilançolarını fiyatlayacağını dile getirdi.

Hangi sektörlerin performansı yüksek?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön