18 / 05 / 2024

Yatırımcı bu hafta borsada ne yapacak?

Yatırımcı bu hafta borsada ne yapacak?

Bilanço sezonunun başladığı borsada endeks geçen haftayı rekorla tamamladı. Şu ana kadar 10 şirketin bilanço rakamları geldi. Bu hafta da bilançolar açıklanmaya devam edecek.



Son üç ayda en yüksek performansı enerji, banka, ulaştırma ve kimya sektörlerinin gösterdiğini belirten Aktaş, enerji sektörü hisselerinin son üç ayda yüzde 95 oranında yükseldiğini, ulaştırma hisselerinde ise yüzde 86.8 oranında değer artışı olduğunu kaydetti. Bankacılık sektörü hisselerinin ise yüzde 86.4 oranında prim yaptığını ifade eden Aktaş,  ağırlıklı olarak mali sektör ve hizmet sektöründe yükselişler gözlendiğini belirtti. Aktaş, ulaştırma ve enerji sektöründeki şirketlerinin bilançolarıyla ilgili beklentilerin de olumlu yönde olduğunu dile getirdi.

Zayıf performans göstermesi beklenen sektörlerin ise metal ve dayanıklı tüketim olduğunu kaydeden Aktaş, BIST Metal Ana Sektörü hisseleri son 3 ay içerisinde yüzde 15.94 oranında yükselirken metal eşya sektöründeki yükseliş ise yüzde 36 oldu. Aynı dönemde BIST 100 Endeksi yüzde 56.6 oranında arttı.

En yüksek kar Aselsan'ın

Borsa İstanbul’da 10 şirket 9 aylık mali tablolarını kamuoyuna açıkladı. Açıklanan bilançolar içerisinde en yüksek kâr 5.7 milyar lira ile Aselsan’ın olurken. Arçelik ise dokuz aylık faaliyet döneminde 1.7 milyar lira kâr elde etti. Borsada işlem gören üç aracı kurumun dokuz aylık faaliyetlerine ait bilançosu da belli oldu. Buna göre İnfo yatırım yılın ilk 9 ayında 321 milyar lira kâr elde ederken dönem sonu kârı yüzde 383 oranında arttı. Osmanlı Menkul Değerler ise 127 milyon lira kâr açıkladı. Gedik Menkul Değerler ise dokuz aylık faaliyet döneminde zarar açıkladı. 60 milyon TL zarar açıklayan şirket 2021 yılının aynı döneminde ise 146 milyon lira kârdaydı.

Borsanın geleceği ne olacak! Sınıra dayandı

5 hisseye açığa satış ve kredili işlem yasağı

Borsa tarihinin en ağır cezası! Dolandırıcılık, rüşvet ve sahtecilikten 19 yıl

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön