Ekonomi

 Yatırımcılar dikkat! Altın ve dolar operasyonu geliyor!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, ABD Merkez Bankası FED'in dolar ve gram altında yeni bir taktik  uyguladığını açıkladı. Yatırımcılar dikkat! İşte o taktik..Geçen hafta 890 TL'ye düşen gram altın yeniden 900-930 bandına yükseldi

ABD Merkez Bankası'nın (FED) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz hareketinin ardından hafta başında piyasalarda altın fiyatları yükselişle başladı. Geçen hafta 890 TL'ye düşen gram altın yeniden 900-930 bandına yükseldi. Dolar/TL ise 14.50-14.80 aralığında seyrine devam etti.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten gram altın ve dolar kurundaki durgunluğa ilişkin çarpıcı bir analiz geldi. Geçtiğimiz günlerde 900 TL'nin gram cinsinden altın olarak görüleceğini beklediğini belirten Memiş, FED'in yeni bir taktik uyguladığına ve bu taktiğin piyasaları etkilediğine dikkat çekti. Memiş yatırımcılara uyarılara şu uyarılarda bulundu...

PİYASALAR YATAY SEYREDİYOR

Youtube kanalı üzerinden açıklama yapan İslam Memiş, Piyasalarda yatay bir seyir olduğunu, hem doların hem de gram altının dar bant aralığında sıkışıp kaldığını ifade etti.


FED'TEN GRAM ALTIN VE DOLAR DA YENİ OPERASYON

Merkez Bankaları faiz artırma sürecine giriş yaptı. FED, 25 baz puan faiz artırımı yapmasının ardından sonra şahin niteliğinde açıklamalar gelmeye devam ediyor. FED aslında piyasaları bozmak istemedi, ancak Powel tarafından gelen açıklaması şahin tondaydı. Bu bizim için sürpriz değildi. FED üyelerinde de 50 baz puan artırmaya yönelik açıklamalar geliyor.

YENİ TAKTİK

Yeni bir taktik uyguladıklarını söyleyen Memiş, tek tek açıkladı. FED faiz artırdığı süreçte normal şartlarda faiz artırım süreci ile beraber emtia fiyatlarının sert şekilde gerilemesi gerekiyor. Ons altının 1900 dolar, gram altının 900 TL'nin altına düşmesi gerekiyordu. Onların emtia fiyatlarını baskılama güçlerinin olduğunu ve bunu bir gece de yapabileceklerini aktaran Memiş bu baskılamanın onlar için riskli olduğunu belirtti. 

İslam Memiş piyasalarda baskılamanın artması durumunda altına olan alımın artacağını söyledi. Ve yatırımcıların altın ve gümüşe yöneleceklerini söyledi ve şu çarpıcı açıklamalarda bnulundu...

 

GRAM ALTIN SERT DÜŞERSE ALIM FIRSATI DOĞAR

Sert bir şekilde baskılanma olursa, alım fırsatının artacağını söyleyen Memiş, dünyadaki bütün yatırımcıların altın ve gümüş alacaklarını söyledi.  Onların, yatırımcıların dolardan uzaklaşmasını istemediklerini aktaran Memiş   bu alımları engellemek için emtia fiyatlarında sert düşüş gerçekleştiremediklerini söyledi. Ons altında 1900-1950 dolar, gram altında 900-930 bant aralığına sıkıştı.

MAYIS AYINA KADAR FİYATLARI SABİT TUTMAYI HEDEFLİYORLAR

Bu baskılama süreci bir sonraki toplantıya kadar sürdürecek diyen İslam Memiş dolar endeksinde de bir sıkışma olduğunu söyledi. Dolar piyasasında da bir kımıldama olmadığını aktardı ve bu baskılama politikasını belli bir süre devam ettirteceklerinin altını çizdi.  Mayıs ayında yapılacak olan toplantıya kadar bu fiyatların kontrol altında tutulacağını söyledi.  Dolar kurunda da 14.70-14.88 bandında bir sıkışmanın olduğunun vurgusunu yapan Memiş bu durumun Dolar ve gram altın fiyatlarında kalıcı düşüşler veya kalıcı yükselişler olmadığının vurgusunu yaptı.

Gram altın bugün 9 liralık kayba uğradı: Gram altın, çeyrek altın kaç TL? Altın fiyatlarında son durum!

Ons altın 1950 sınırında! Gram altın, çeyrek altın kaç lira? 28 Mart 2022 altın fiyatları...

Altın fiyatları ne kadar oldu? İşte 27 Mart 2022 fiyat listesi...

Altın fiyatlarında son bir hafta nasıl geçti? Bu hafta yön neresi?