03 / 05 / 2024

Yatırımcılar dikkat! Altın ve gümüş yükseldi, platin düştü!

Yatırımcılar dikkat! Altın ve gümüş yükseldi, platin düştü!

Altın ve gümüş kadar yaygın olarak adı geçmese de platin de yatırım yapılabilen kıymetli metaller arasında yer alıyor. Altın ve gümüş dışında başka bir yatırım aracı arayanlar platini de araştırıyor. Altın ve gümüş güne yükselişle başlarken platin değer kaybetti. Platin bugün kaç para?



Bazı analistlere göre değerli metal ailesinden biri olan platin de yükseliş bekleyen metaller arasında bulunuyor. Platin de dünya genelindeki gelişmelerden etkilenerek ani iniş ve çıkışlar göstermektedir. Platinin gramı güne düşüşle başlayarak şu dakikalarda gramı 36,700 dolar iken, onsu 1,141,00 dolardan işlem görüyor.

 Yatırımcılar dikkat! Altın ve gümüş yükseldi, platin düştü!

Altın ve gümüş kadar yaygın bir yatırım aracı olmasa da, tercih eden yatırımcılar bulunmakta. Dünyada sayılı sayıda olmasından dolayı pahalı ve en değerli metallar arasında yer alıyor. Fiziki platini kuyumculardan satın alınabiliyor. Platin çoğunklukla 1, 2.5, 5 ve 10 gram şeklinde satılmakta.

Şerife Şişoğlu/Emlakkulisi.com

Emtia piyasası rekora doymuyor! Platinde büyük atak!

Gümüş, platin, paladyum ve demir... Bu hafta hangi değerli madenler kazandırdı?

Yatırımcıların yeni gözdesi platin bugün kazandırdı! İşte 4 Mart 2022 platin fiyatı!

Değerli maden değer kaybetti! Paladyum rekor sonrası düşüşe geçti!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön