29 / 04 / 2024

Yatırımcılar dikkat! Borsada Beşiktaş ve Trabzonspor'un hisseleri pozitif ayrıştı!

Yatırımcılar dikkat! Borsada Beşiktaş ve Trabzonspor'un hisseleri pozitif ayrıştı!

Borsada işlem gören spor şirketlerinden hesaplanan spor endeksi, Mayıs'ta borsada kaybettirirken, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ, Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği'nin hisseleri pozitif ayrıştı.



Aktarılan son dakika detaylarına göre, borsada işlem gören spor şirketlerinden hesaplanan spor endeksi Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 2,8 değer kaybetti.

Piyasalardaki dalgalanmalar özellikle spor endeksini de yoğun bir biçimde etkiledi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, yıl başında tarihi zirveyi gören Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, seçim belirsizliği ve Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin etkisiyle yılın ilk gününden bu yana yüzde 10'a yakın değer kaybetti.

Yatırımcılar dikkat! Borsada Beşiktaş ve Trabzonspor un hisseleri pozitif ayrıştı!

Borsada yaşanan çalkantılar, spor hisselerini de etkiledi. Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan analistler, spor şirketlerinin mali açıdan da sıkıntılar yaşadığına değindi.

Aktarılan detaylara göre, buna karşın Beşiktaş ve Trabzonspor hisseleri ise pozitif ayrıştı. Mayıs'ta yatırımcısına Beşiktaş yüzde 10,3, Trabzonspor yüzde 3,5 kazandırdı. Beşiktaş, şampiyon olamamasına karşın Şenol Güneş’in teknik direktörlüğe gelmesiyle birlikte ligde atağa kalktı.

Beşiktaş'ın hisse fiyatı 14,89 TL ile mayıs ayında tavan yaptı.

Ayrıca borsada tam 5 ay üst üste değer kaybeden Trabzonspor hisseleri, bu dönemde tepki alımlarıyla yükseldi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön