09 / 05 / 2024

Yatırımcılara altın ve doları unutturdu! Öyle bir yatırımcı var ki... Son bir ayda yüzde 30 değer kazandı!

Yatırımcılara altın ve doları unutturdu! Öyle bir yatırımcı var ki... Son bir ayda yüzde 30 değer kazandı!

Gümüş ons fiyatı, 18 Nisan 2022 tarihinden sonra en yüksek seviyesine çıkarak son olarak 26,075 doları gördü. Bu yılın başından bu yana, gümüşün kazancı yüzde 8 olarak kaydedildi. UBS stratejisti Dominic Schnider, gümüş fiyatının 2023 yılında da yükseleceğini tahmin ediyor. Ayrıntılar şöyle...



Gümüş ons fiyatları son zamanlarda rekor üstüne rekor kırıyor ve UBS bankası da yeni bir tahminle gündeme geliyor. Banka, gümüş fiyatlarının yıl sonuna kadar yükselmeye devam edeceğini ve 29 dolara kadar çıkabileceğini öngörüyor. Son haberlere göre, 18 Nisan 2022'den sonra en yüksek seviyeyi gören gümüş ons fiyatı dün itibarıyla 26,075 dolara yükseldi ve bu yıl başından bu yana gümüşün kazancı yüzde 8 olarak kaydedildi.

UBS'DEN GÜMÜŞ TAHMİNİ

UBS stratejisti Dominic Schnider, gümüş fiyatlarının 2023'te yükselmeye devam edeceğini öngörüyor. Schnider'e göre, ABD dolarındaki zayıflama ve ABD Merkez Bankası Fed'in faiz indirimleri yapma olasılığı, değerli metaller gibi gümüşe olan ilgiyi artırarak fiyatların yukarı yönlü desteklenmesine neden olacaktır.

Schnider, gümüş fiyatının Mart ayı başından bu yana yüzde 30 arttığını, altın fiyatının ise aynı dönemde yüzde 12 arttığını belirtiyor. Bu da gümüşün altına göre daha hızlı bir şekilde değer kazandığını gösteriyor.

UBS'nin tahminine göre, New York'ta işlem gören vadeli kontratlar 2023'te yüzde 8 oranında artacak ve 25,99 dolar/ons seviyesinden işlem görecek. Tahminlere göre, gümüş fiyatları yıl sonuna kadar 29 dolara kadar çıkabilir. Bu tahmin, önümüzdeki dönemde gümüş fiyatlarının olumlu bir performans sergileyeceği beklentisini yansıtıyor.


Geri Dön