Sektörel

Yatırımcıların yeni gözdesi lüks konutlar! Rezidans satışları yüzde 20 arttı! 

Ekonomik daralma, artan inşaat maliyetleri ve krediye erişimin zorlaşması gayrimenkul sektöründe durgunluğa neden olsa da lüks konut özellikle de rezidans piyasası büyümeye devam ediyor.

2024 yılı içerisinde konut kredilerine erişimin zorlaşması ve yüksek faiz satışların azalmasına dolayısıyla gayrimenkul sektöründe yavaşlamaya neden oldu. Öte yandan lüks konut sektörü özellikle de rezidans satışları bu durgunluktan etkilenmezken; sektör içindeki payını gün geçtikçe büyütüyor. Özellikle İstanbul ve Kıbrıs’ta rezidans projeleri arasında kıyasıya bir rekabet oluştu.

REZİDANS ALIRKEN NEYE DİKKAT EDİLMELİ?

Sahip oldukları imkanlarıyla alıcıları cezbeden ve sakinlerine hem hayatın merkezinde olma hem de şehrin kaosundan uzak kalma fırsatı veren rezidansların seçimlerinde alıcıların bazı noktalara dikkat etmesi gerekiyor.

Rezidans alırken atılması gerek ilk adımların satın alınacak konutun doğru fiyatlanmış olmasına ve alanında uzman gayrimenkul uzmanlarıyla çalışılmasına dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen The Best Invest CEO’su Dara Altunyay, Bütçeyi belirledikten sonra lokasyon seçimine dikkat çekti.

Rezidansın bulunduğu konumun çok önemli olduğunu söyleyen Altunyay '' Bu noktada şehir merkezinden çok uzaklaşmadan şehir hayatının keşmekeşinden uzak kalabilmek oldukça kritiktir. Aynı zamanda rezidansın sahip olduğu güvenlik, ameniteler ve hizmetlerin öğrenilmesi önem taşır.

Zira spa, fitness merkezi, yüzme havuzu, otopark, temizlik hizmetleri gibi olanaklar yaşam kalitenizi artırabilir. Tabii bu imkanların neden olduğu işletme maliyetleri gibi ek masrafları göz önünde bulundurun. Öte yandan rezidansın yatırım potansiyelini de mutlaka araştırın. Rezidansınızın emlak değerinin zamanla nasıl değişeceğini gayrimenkul uzmanlarından öğrenin.'' diyerek rezidans almak isteyenleri uyardı. 

REZİDANS SATIŞLARI YÜZDE 20 ARTTI!

The Best Invest CEO’su Dara Altunyay, son altı aylık döneme baktığımızda konut satışlarındaki düşüşe rağmen rezidans piyasasının oldukça hareketlendiğini görüyoruz. Satışların yüzde 20 arttığı piyasada rezidansların metrekare fiyatları 60 bin TL’yi buluyor.

Aynı trendi Türk alıcıların büyük ilgi gösterdiği Kıbrıs’ta da gözlemliyoruz. Kıbrıs’ta da rezidans fiyatları 90 bin STG’den başlıyor ve 2 milyon 500 bin STG’ye kadar artabiliyor. Gerek sunmuş oldukları avantajlar gerekse yatırımcıya dönüşün yüksek olması nedeniyle son dönemlerin trendinin rezidanslar olduğunu söylüyor.

Lüks konut talebi, otelleri de rezidansa dönüştürüyor! Rezidanslara talep katlandı! 

Satılan üç konuttan 2’si ikinci el, yeni projeler ise butik boyutlarda

Gayrimenkul sektörü harekete geçiyor! Piyasanın gözü eylül ayına çevrildi!