25 / 07 / 2024

Yatırımcının gözdeleri, yüzde 9,62 ve yüzde 9,01 kira getirili Beyoğlu ve Esenyurt!

Yatırımcının gözdeleri, yüzde 9,62 ve yüzde 9,01 kira getirili Beyoğlu ve Esenyurt!

REIDIN.comdan yeni bir çalışma... Getiri ve riske göre konut yatırımlarının kümelenmesi... Hangisi en iyi kira getirisini sunuyor, hangisinde gelir kaybı riski düşük Reidin.com, kira getirilerine göre ilçeleri kümelendirdi...




Veri madenciliği çalışmalarında kümeleme analizleri önemli bir yer teşkil etmektedir. Kümeleme analizlerinde sapan değerlerin, potansiyel küme yapılarının, uygun küme sayılarının keşfi, uygun kümeleme algoritmalarının seçimi ve küme sonuçlarının değerlendirilmesi kritik bir öneme sahiptir. Bu çalışmada görsel veri madenciliği yöntemleri yardımıyla, Türkiyedeki konut piyasasına yönelik olarak konut getirilerinin kümelenmesi yapılmıştır.

Türkiye Konut Pazarı için Hiyerarşik Kümelenme Algoritmaları adıyla Ali Hepşen ve Metin Vatanseverin hazırladığı, REIDIN.comun destek verdiği bu bilimsel makale International Journal of Economics and Finance dergisinin Ocak 2012 sayısında  yayınlandı. Çalışma, REIDIN.com tarafından düzenli olarak sunulan 7 il ve 71 ilçe merkezi için Haziran 2007-Haziran 2011 dönemi konut getirilerini kapsamaktadır.

Çalışmanın sonuçları incelendiğinde konut getirilerinin 3 kümeye ayrıldığı; ilk kümede daha düşük getiriye sahip 29 ilçenin, ikinci kümede ise 34 ilçenin olduğu görülmektedir. En yüksek getirileri sunan son küme 8 ilçeden oluşmakta olup beraberinde yüksek riski de barındırmaktadır. Beyoglu yıllık %9,62; Esenyurt yıllık %9,01 kira getirisi ile konut yatırımcılarının gözdesi durumunda.

İŞTE O TABLO


REIDIN.com

REIDIN.com, gelişmekte olan ülkelerin gayrimenkul piyasaları ile ilgilenen profesyonellerin ihtiyaç duyduğu bilgi, analiz ve araştırma bilgilerini sağlamak amacıyla tasarlanan dünyanın ilk ve tek global online bilgi servisidir.

REIDIN.com Gayrimenkul Bilgi Servisinde:

- Gayrimenkul Fiyatları ve Endeksleri

- Proje ve Bina Bilgileri

- Gelişmiş Coğrafi Bilgi Sistemleri Araçları

- Otomatik Değerleme Modülü

- Arz-Talep Verisi

- Pazar Trend Analizi

- Araştırma Raporları

- Yerel, ülke ve internet medyası dahil tüm sektör haberleri

- Makroekonomik Veriler

- Şirket Profilleri dahil bir çok veri seti bulunmaktadır.

Ayrıca REIDIN.com Markalı Konutlar için REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi, Varolan Stok Binaların Satılık ve Kiralık Fiyatları için REIDIN EmlakEndeks, Konut Satın Alma ve Kiralama Gücü Endeksi, Konut Getiri Oranları ve Endeksleri ve REIDIN.com Konut (Price-Rent Ratio) Amortisman Sürelerini hesaplamaktadır.


Geri Dön