29 / 04 / 2024

Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantı yolları ihaleleri ertelendi!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantı yolları ihaleleri ertelendi!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantılı yollarından Kurtköy-Akyazı ve Kınalı-Odayeri kesimleri için mart ayında yapılması planlanan ihaleler beşinci kez ertelendi. Söz konusu ihalelerin, 4 Mayıs'ta yapılacağı belirtildi.



Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantılı yollarından Kurtköy-Akyazı ve Kınalı-Odayeri kesimleri için mart ayında yapılması planlanan ihaleler beşinci kez ertelendi.


Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamındaki Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bağlantılı yollarından Kurtköy-Akyazı ve Kınalı-Odayeri kesimleri için 4 Mayıs'ta ihale yapılacak. Bu yıl hizmete girmesi hedeflenen köprünün, bağlantı yollarının ise 2018 sonunda tamamlanması hedefleniyor.


İstanbul Boğazı'nda yapımı süren üçüncü köprünün bağlantı yolları için önce 6 Mart 2015'te yapılacağı açıklanan ihale, 6 Mayıs 2015'e ertelenmişti. Ardından, firmaların talebi üzerine Kurtköy-Akyazı ve Kınalı-Odayeri kesimlerinin ayrı tarihlerde ihale edilmesine karar verilmişti.


Yap-İşlet-Devret modeliyle Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin Kurtköy-Akyazı kesimi işine ait ihale için önce 30 Haziran 2015 olarak belirlenen tarih, sonra 31 Ağustos 2015'e, devamında ise 1 Mart 2016'ya ertelenmişti. Projenin ilk önce 7 Temmuz 2015 olarak açıklanan Kınalı-Odayeri kesimi işine ait ihalesine ilişkin tarih de 7 Eylül 2015, daha sonra da 8 Mart 2016 olarak değiştirilmişti.


Söz konusu ihalelerin, 4 Mayıs'ta yapılacağı belirtildi.


İhalelerin ardından Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantı yollarının yapımla ilgili giderleri, işi üstlenecek firmalara ait olacak.


3. köprü bağlantı yolları ihalesi yine ertelendi!



AA



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantı yolları ihalesi 5. kez ertelendi.


3. köprü olarak da bilinen Kuzey Marmara Otoyolu kapsamındaki Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantı yolları ihaleleri yine ertelendi. Bağlantı yollarından Kurtköy-Akyazı ve Kınalı – Odayeri kesimleri için ihaleler 4 Mayıs’ya yapılacak. Daha önce ihale tarihi olarak mart ayı belirlenmişti. .


Sözcü


Haber bugünkü 29629 sayılı Resmi Gazete'de şöyle yer aldı;


İHALE ERTELEME İLANI


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğünden:


KUZEY MARMARA OTOYOLU (3.BOĞAZ KÖPRÜSÜ DAHİL) PROJESİ KURTKÖY-AKYAZI (BAĞLANTI YOLLARI DAHİL) KESİMİ YAP-İŞLET-DEVRET PROJESİ


Yap-İşlet-Devret Modeli ile 30.10.2014 tarihinde ihale ilanı yapılan Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü Dahil) Projesi Kurtköy-Akyazı (Bağlantı Yolları Dahil) Kesimi işine ait daha önce 01.03.2016 saat 10:30 olarak açıklanan ihale tarihi 04.05.2016 saat 10:30 olarak değiştirilmiştir.


İlgililere duyurulur.




İHALE ERTELEME İLANI


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğünden:


KUZEY MARMARA OTOYOLU (3.BOĞAZ KÖPRÜSÜ DAHİL) PROJESİ KINALI-ODAYERİ (BAĞLANTI YOLLARI DAHİL) KESİMİ YAP-İŞLET-DEVRET PROJESİ


Yap-İşlet-Devret Modeli ile 30.10.2014 tarihinde ihale ilanı yapılan Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü Dahil) Projesi Kınalı-Odayeri (Bağlantı Yolları Dahil) Kesimi işine ait daha önce 08.03.2016 saat 10:30 olarak açıklanan ihale tarihi 04.05.2016 saat 14:30 olarak değiştirilmiştir.


İlgililere duyurulur.



Haber Milliyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 3 Köprü bağlantı yolları ihaleleri ertelendi. 

KGM Basın ve Halkla İlişkiler Birimi’nden yapılana açıklamaya göre, 3. Köprü bağlantı yolları ihaleleri ertelendi.


Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) yaptığı açıklamada, “Kuzey Marmara Otoyolu (3.Boğaz Köprüsü Dâhil) Projesi Kurtköy-Akyazı (Bağlantı Yolları Dahil) ve Kınalı-Odayeri (Bağlantı Yolları Dahil) Kesimleriyle ilgili olarak yapılacak ihaleler, isteklilerden gelen talepler, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız ve Karayolları Genel Müdürlüğümüzce yapılan müşterek değerlendirme sonucu, ihaleye talebin artırılması, rekabetin oluşturulması, daha iyi tekliflerin alınması ve ihale sonrasında uygulamanın sağlıklı olması amacı ile ihale ileri bir tarihe ertelenmiştir” ifadelerini kullandı.


Milliyet



Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Karayolları Genel Müdürlüğü, 3. köprü bağlantı yolları ihalesinin ertelendiğini duyurdu.


Karayolları Genel Müdürlüğü’nce yapılan yazılı açıklamada, "Kuzey Marmara Otoyolu (3. boğaz köprüsü dahil) Projesi Kurtköy-Akyazı (bağlantı yolları dahil) ve Kınalı-Odayeri (bağlantı yolları dahil) kesimleriyle ilgili olarak yapılacak ihaleler, isteklilerden gelen talepler, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız ve Karayolları Genel Müdürlüğümüzce yapılan müşterek değerlendirme sonucu ihaleye talebin artırılması, rekabetin oluşturulması, daha iyi tekliflerin alınması ve ihale sonrasında uygulamanın sağlıklı olması amacı ile ihale ileri bir tarihe ertelenmiştir" denildi.


Bugün



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


YAVUZ Sultan Selim Köprüsü bağlantılı yollarından Kurtköy-Akyazı ve Kınalı-Odayeri kesimleri için Mart ayında yapılması planlanan ihaleler beşinci kez ertelendi. Köprünün bağlantılı yollarından Kurtköy-Akyazı ve Kınalı-Odayeri kesimleri için 4 Mayıs’ta ihale yapılacak. Bu yıl hizmete girmesi hedeflenen köprünün, bağlantı yollarının ise 2018 sonunda tamamlanması hedefleniyor. İstanbul Boğazı’nda yapımı süren üçüncü köprünün bağlantı yolları için önce 6 Mart 2015’te yapılacağı açıklanan ihale, 6 Mayıs 2015’e ertelenmişti. Ardından, firmaların talebi üzerine Kurtköy-Akyazı ve Kınalı-Odayeri kesimlerinin ayrı tarihlerde ihale edilmesine karar verilmişti. Yap-İşlet-Devret modeliyle Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nin Kurtköy-Akyazı kesimi işine ait ihale için önce 30 Haziran 2015 olarak belirlenen tarih, sonra 31 Ağustos 2015’e, devamında ise 1 Mart 2016’ya ertelenmişti. Projenin ilk önce 7 Temmuz 2015 olarak açıklanan Kınalı-Odayeri kesimi işine ait  ihalesine ilişkin tarih de 7 Eylül 2015, daha sonra da 8 Mart 2016 olarak değiştirilmişti.


Vatan





Haber Birgün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Üçüncü köprünün bağlantılı yollarından Kurtköy-Akyazı ve Kınalı-Odayeri kesimleri için yapılması planlanan ihaleler beşinci kez ertelendi. Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamındaki üçüncü köprü bağlantılı yollarından Kurtköy-Akyazı ve Kınalı-Odayeri kesimleri için mart ayında yapılması planlanan ihale 4 Mayıs'a ertelendi. Bu yıl hizmete girmesi hedeflenen köprünün, bağlantı yollarının ise 2018 sonunda tamamlanacağı belirtiliyor. İstanbul Boğazı'nda yapımı süren üçüncü köprünün bağlantı yolları için önce 6 Mart 2015'te yapılacağı açıklanan ihale, 6 Mayıs 2015'e ertelenmişti. Ardından, firmaların talebi üzerine Kurtköy-Akyazı ve Kınalı-Odayeri kesimlerinin ayrı tarihlerde ihale edilmesine karar verilmişti. Söz konusu ihalelerin, 4 Mayıs'ta yapılacağı belirtildi, ihalelerin ardından Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantı yollarının yapımla ilgili giderleri, işi üstlenecek firmalara ait olacak. 


Birgün





Haber Meydan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Bu yıl bitecek 3. köprünün bağlantı yolları ihalesi sudan sebeplerle 5. kez ertelendi. Köpı rü açılsa da İstanbullu 2019'da geçebilecek. 

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamındaki Yavuz Sultan Selim Köprüsu nün bağlantılı yollarından Kurtköy-Akyazı ve Kınalı-Odayeri kesimleri için yapılacak ihalelere beşinci kez ertelendi. İstanbul halkının köprüyü kullanabilmesi için gerekli bağlantı yollarını oluşturan söz konusu ihalelerin' '* 4 Mayıs'ta yapılacağı belirtildi. 
Buna göre ihale söz konusu tarihte yaplısa bile bağlantı yollan en erken 2018 sonunda bitirilebilecek. Yani köprünün bu yıl içinde bitirileceği açıklansa da halkın şehiriçi kullanımına girmesi ancak üç yıl sonra gerçekleşebilecek. 

HAZİNE PARASINI VERDİ AMA İŞ BİTMEDİ


Hükümete yakınlığıyla bilinen Çeçen İnşaat ve İtalyan ortağı Astaldi tarafından yap işlet devret modeliyle yapımına 2013'te başlanan köprü için Hazine garantisiyle 2.3 milyar dolarlık kredi alınmıştı. Köprünün 2015 yılı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na yetiştirileceği aCıklansa da paralarını alamadıkları gerekçesiyle batan taşeronlar nedeniyle inşaat gecikti. Bu yüzden köprünün açılışı 2016 yılına kaldı. Köprü tamamlandığında geçiş ücreti 3 dolar artı KDV yani 3.54 dolar (10.5 TL) gibi rekor bir seviyede olacak. 

Yapımı süren üçüncü köprünün bağlantı yolları için önce 6 Mart 2013'te planlanan ihale, 1 ay ardından, firmaların talebi üzerine Kurtköy-Akyazı ve Kınalı-Odayeri kesimlerinin ayrı tarihlerde ihale edilmesine karar verilmişti. Bir kez daha 30 Haziran 2015 olarak belirlenen tarih, sonra 31 Ağustos 2015'e, sonra da 1 Mart 2016'ya ertelenmişti. 

Projenin ilk önce 7 Temmuz 2015 olaı .3k açıklanan Kınalı-Odayeri kesimi işine ait İhalesine ilişkin tarih de 7 Eylül 2015, daha sonra da 8 Mart 2016 olarak değiştirilmişti. Her seferinde ertelemeye sebep olarak ihaleye katılacak firmaların hazırlıklarının bitmediği gösterildi. Yani bağlantı yollarını yapacak firmalar bir buçuk yıldır hazırlıklarını tamamlayamadı. 



Meydan




Haber Milat Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantılı yollarından Kurtköy-Akyazı ve Kınalı-Odayeri kesimleri için mart ayında yapılması planlanan ihaleler beşinci kez ertelendi. Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamındaki Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bağlantılı yollarından KurtköyAkyazı ve Kınalı-Odayeri kesimleri için 4 Mayıs'ta ihale yapılacak. Bu yıl hizmete girmesi hedeflenen köprünün, bağlantı yollarının ise 2018 sonunda tamamlanması hedefleniyor. İstanbul Boğazı'nda yapımı süren üçüncü köprünün bağlantı yolları için önce 6 Mart 2015'te yapılacağı açıklanan ihale, 6 Mayıs 2015'e ertelenmişti. Ardından, firmaların talebi üzerine Kurtköy-Akyazı ve Kınalı-Odayeri kesimlerinin ayrı tarihlerde ihale edilmesine karar verilmişti. Söz konusu ihalelerin, 4 Mayıs'ta yapılacağı belirtildi. 


Milat



Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


İstanbul Boğazı'rıda yapımı süren üçüncü köprünün bağlantı yollarından Kurtköy-Akyazı ve Kınalı-Odayeri kesimleri için 8 Mart 2016'da yapılması planlanan ihaleler beşinci kez ertelendi. Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamındaki bağlantılı yollar için yeni ihale 4 Mayıs'ta yapılacak. Bu yıl hizmete girmesi hedeflenen köprünün bağlantı yollarının ise 2018 sonunda tamamlanması hedefleniyor. 


Posta 




Haber Yeni Yüzyıl Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantılı yollarından Kurtköy-Akyazı ve Kınalı-Odayeri kesimleri için mart ayında yapılması planlanan ihaleler beşinci kez ertelendi. Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamındaki Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bağlantılı yollarından Kurtköy-Akyazı ve Kınalı-Odayeri kesimleri için 4 Mayıs'ta ihale yapılacak. 


Yeni Yüzyıl



Haber Şok Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


YAVUZ Sultan Selim Köprüsü bağlantılı yollarından Kurtköy-Akyazı ve Kınalı-Odayeri kesimleri için mart ayında yapılması planlanan ihaleler beşinci kez ertelendi. Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamındaki Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bağlantılı yollarından Kurtköy-Akyazı ve Kınalı-Odayeri kesimleri için 4 Mayıs'ta ihale yapılacak. 


Şok


Haber Habertürk Gazetesi'nde şöyle yer aldı;

Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantılı yollarından KurtköyAkyazı ve Kınalı-Odayeri kesimleri için mart ayında yapılması planlanan ihaleler 5. kez ertelendi. Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamındaki Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bağlantılı yollarından Kurtköy-Akyazı ve Kınalı-Odayeri kesimleri için 4 Mayıs'ta ihale yapılacak. 
Bu yıl hizmete girmesi hedeflenen köprünün bağlantı yollarının ise 2018 sonunda tamamlanması hedefleniyor. 

Habertürk


Haber Hürriyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı;

BU yıl açılması planan İstanbu'a 3. Boğaz köprüsünün bağlantı yolları üıalesi beşinci kez ertelendi. 
Daha önce de ihale, yatırımcıların talepleri ve ekonomik konjonktür nedeniyle ertelenmişti. Ulaştırma Bakanlığı yetkıüleri, ihaleye katılımın artması ve rekabetin daha çok sağlanabilmesi için böyle bir ertelemenin yapıldığı bilgisini verdi. Üçüncü köprünün bu yıl içinde hizmete gitmesi planlanıyor. 

Bağlantı yolları ise 2018'de devreye girecek. Köprünün bağlantı yollarından Kurtköy-Akyazı ve Kınalı-Odayeri için yeni ihale tarihi 4 Mayıs. Yollar için önce 6 Mart 2015'te yapüacak ihale, 6 Mayıs 2015'e ertelenmişti. Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin Kurtkoy-Akyazı ihalesi önce 30 Haziran 2015 olan tarih, sonra 31 Ağustos 2015'e, devamında ise 1 Mart 2016'ya ertelenmişti. Projenin ilk önce 7 Temmuz 2015 olarak açıklanan Kınalı-Odayeri kesimi işine ait ihalesine üışkin tarih de önce 7 Eylül 2015, daha sonra da 8 Mart 2016 olarak değiştirilmişti. 

Hürriyet



Haber Yurt Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Yap-işlet-devret modeli ile 30 Ekim 2014'te duyurulan Kuzey Marmara Otoyolu projesi bağlantı yolları ihalesi ertelendi. Kurtköy-Akyazı ve Kınalı-Odayeri bağlantı yolları ihalesi 4 Mayıs'ta yapılacak. Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yer alan ilanlara göre, Kuzey Marmara Otoyolu projesi Kurtköy-Akyazı bağlantı yolu ihale tarihi 1 Mart'tan, Kınalı -Odayeri bağlantı yolu ihalesi 8 Mart'tan 4 Mayıs'a ertelendi.


Yurt Gazetesi 





Haber Ege Haber Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kurtköy - Akyazı kesimi ile Kınalı - Odayeri kesimi inşaatına ait ihaleler 2 ay sonrasına ertelendi. Resmi Gazete'de yayınlanan erteleme ilanında; "Yap-İşlet-Devret Modeli ile 30.10.2014 tarihinde ihale ilanı yapılan Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü Dâhil) Projesi Kurtköy-Akyazı (Bağlantı Yolları Dâhil) Kesimi işine ait daha önce 01.03.2016 saat 10:30 olarak açıklanan ihale tarihi 04.05.2016 saat 10:30 olarak değiştirilmiştir. Yap-İşlet-Devret Modeli ile 30,10,2014 tarihinde ihale ilanı yapılan Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü Dahil) Projesi Kınalı-Odayeri (Bağlantı Yolları Dahil) Kesimi işine ait daha önce 08.03.2016 saat 10:30 olarak açıklanan ihale tarihi 04.05.2016 saat 14:30 olarak değiştirilmiştir ifadeleri kullanıldı. 


Ege Haber (İzmir)

Geri Dön