23 / 12 / 2024

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde fiyat tartışması!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde fiyat tartışması!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü (YSS) geçişlerinde tonaj ve dingil sayısına göre 57 ile 165 lira arasında ücret ödüyor. YSS Köprüsünde hem gidiş hem dönüş yolunda ücret ödemenin maliyetlerini arttırmasından şikayetçi.



İstanbul'un 3'ncü köprüsü Yavuz Sultan Selim hem sofraya hem de tekstil ürünlerine zam olarak yansıyacak gibi. Lojistik firmaları köprüden ve köprüye bağlanan otoyollardan ayrı ayrı ücret alınmasının nakliye masraflarını arttığırdığını ve bunun da taşıdıklara ürünlere zam olarak yansıyacağını belirtiyor. Nakliye yapan kamyonet, kamyon ve tırlar dingil sayısına göre daha önce kullandıkları Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden Avrupa Anadolu istikametine geçişlerde 6 ile 30 lira arasında ücret ödüyordu. Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçişte ise ücret ödemiyordu. Şimdi ise mecburi olarak YSS Köprüsü'nü kullanan ve her iki yönlü geçişlerde ayrı ayrı ücret ödeyen nakliyecilerin ödediği miktar otoyol bağlantı ücretleriyle birlikte 165 liraya kadar çıkabiliyor.


Nakliye araçları bağlantı otoyolların ücretleriyle birlikte Yavuz Sultan Selim Köprüsü (YSS) geçişlerinde tonaj ve dingil sayısına göre 57 ile 165 lira arasında ücret ödüyor. YSS Köprüsü’nden geçişlerinin mecbur bırakıldığını belirten şoförler FSM Köprüsü’ne oranla yolun 40 km uzadığını köprü ve yakıt masraflarının bir şekilde vatandaşa yansıyacağını iddia ediyor. Fsm Köprüsü’nde tek yön geçiş ücreti ödeyip dönüş yolunda ücret ödemeyen şoförler YSS Köprüsünde hem gidiş hem dönüş yolunda ücret ödemenin maliyetlerini arttırmasından şikayetçi. Şehirlerarası otobüslerin de YSS Köprüsü’nü mecburi olarak kullanması yolculuk ücretlerinin de zamlanacağı yorumlarına neden oluyor. Otobüsler daha önce FSM Köprüsü’nden 15 TL ödeyerek geçip dönerken, YSS Köprüsü’nde bunun neredeyse 7 katı ücret ödüyor.


KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ FİYAT LİSTESİ


Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve bağlantı otoyollarında uygulanan ücretlendirmeye tepki gösteren nakliye firmaları ve şoförler daha önce kullandıkları FSM Köprüsünün geçiş ücretlerini göstererek “aradaki farkı anlayın” diyor.


Karayolları Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinde 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri Geçiş Ücretleri Tarifesi ise şöyleydi.


ŞAKA GERÇEK Mİ OLDU?


Mola yerlerinde “Bu fiyatlar karşısında kamyonumuzu sırtımızda taşıyıp maliyeti düşüreceğiz” diye espri yapan kamyoncuların esprisi gerçek mi oldu bilinmez ama Sözcü TV ekibinin kamerasına üst üste bu görüntü takıldı.



Turgut ERAT/Sözcü


Geri Dön