27 / 04 / 2024

Yavuztürk Fatih Camii Üsküdar'da inşa edilecek!

Yavuztürk Fatih Camii Üsküdar'da inşa edilecek!

Yavuztürk Fatih Camii'nin Üsküdar'da temeli atılıyor. Temel atma törende konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Fatih Camii 'nin hayırlı olmasını diledi.



Hilmi Türkmen, Yavuztürk Mahallesi'nin iki önemli problemi olduğunu söyledi ve "Bunlardan birisi 2B Yasası imar Yasası ve Kentsel dönüşüm konusu. 2B işini hallettik. Sadece Yavuztürk'te değil tüm Üsküdar'da için sorun çözüldü. Kentsel dönüşümünde eli kalağında. Son noktaya geldik. Kentsel dönüşüme başlamak için son çalışmaları yapıyoruz" dedi. 



Kaymakam Mustafa Güler de, "Türkiye'de zihinlerde ve yapılarda dönüşüm yaşanıyor. Camilerde artık sosyal mekanlar çoğaldı. Camiler insanları toplayan eğiten, öğreten yerlerdir. Kentsel dönüşüm sonrası insanların tüm ihtiyaçlarının karşılanacağı alanlara kavuşmuş olacağız." diye konuştu. 

Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir ise, camilerin önemine vurgu yaparak, "Camiler insanların toplanma yeridir. Kalben, bedenen ve zihnen bir araya gelinen yerlerdir. İnşaallah toplumda da camilerin kalplerin bir araya getirilme yeri olduğu anlayışı da yerleşecektir" dedi.

 

Kaymakam Mustafa Güler, Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir birlikte camii inşaatının temeline dualar eşliğinde ilk betonu döktüler. 


Yeni Akit


Geri Dön