30 / 04 / 2024

Yaylalarda kaçak yapılaşma arttı!

Yaylalarda kaçak yapılaşma arttı!

Devletin yaylalardaki kaçak yapıları yıkma kararına rağmen, Karadeniz'in dört bir yanında yaylalardaki yapılaşma sürüyor. Yemyeşil yaylalar, bilinçsiz vatandaşlar tarafından resmen katlediliyor.



Trabzon'un Maçka ilçesi Yaylabaşı Ulan Yaylası Yağlıkıran mevkiindeki ruhsatsız yapılar dikkati çekiyor. 2 bin 30'ü rakımlı yayla doğal güzelliği ile büyülerken durumu fırsata çeviren vatandaşlar, geceleri kaçak yapı yaparak yaylayı rant kapısı haline getirdi. Paraşüt sporunun da yapıldığı yayla ardı ardında yapılan kaçak yapılarla betonlaşmaya başladı. Duruma isyan eden duyarlı vatandaşlar ise. yayladaki ruhsatsız yapıların 1 hafta içinde yapılıp satıldığını iddia etti. 


DURMAK YOK KAÇAĞA DEVAM 


Geçtiğimiz günlerde Trabzon'a gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu da, yaylalardaki kaçak yapılara dikkati çekerek Maçka'yı ele almış. "Hizmetimizi kaliteli bir şekilde ortaya koymamıza rağmen kaçak yapılaşma hala devam etmektedir. Maçka'da 45 çukur açmak ne demektir? Bunu ne için açarsınız? Buraya ne konduracaksınız? Burada ne yapacaksınız? Buradan ne elde edeceksiniz?  Bunu nasıl planlayacaksınız? Bu duruma toplumsal duyarlılık ile hep beraber karşı koymalıyız. Bazen siyasetçiler hoşa gitmeyen şeyler söylerler ama toplumsal gerçeklik gereği böyle olması gerekir" demişti. Bakan Soylu nun duyarlılık çağrısı Yağlıkıran'da karşılık bulmadı. Duyarsız vatandaşlar kaçak gecekondular yaparak turizm cenneti yaylaları beton yığınına döndürmeye devam ediyor.



Meryem AKGÜN/Karadeniz'de İlk Haber


Geri Dön