29 / 04 / 2024

Yaz aylarında artan düğünler emlak fiyatlarını hareketlendirdi!

Yaz aylarında artan düğünler emlak fiyatlarını hareketlendirdi!

Gençler gelecek kaygısı yaşayıp, paralarını güvenilir yatırıma dönüştürmek istiyor. Bu nedenle, yaz aylarında artan düğünlerde takılan takılar yastık altına saklanmaktan çok toprak ve gayrimenkule yatırılıyor



Güvenli bir yatırım aracı olarak görülen gayrimenkul alımı yeni evli çiftlerin ve tatilcilerin gözdesi konumunda. Hatta düğünde takılan takılar, yeni evli çiftlerin balayında beğendikleri bir arsaya yatırım yapmalarına olanak sağlıyor. Düğünden sonra takılar yastık altı yatırımı olmaktan çıkıp, güvenilir ve değeri yüksek ölçekli olan toprağa yatırılıyor. Toprak ve arsa alımı, en çok tercih edilen yatırım seçenekleri arasında yer alıyor. Türkiye'de sayıları oldukça az olan butik emlak danışmanlıklarından Dora Emlak Ofisi'nin sahibi Serhat Vural, "Şimdilerde gençler evlendikten sonra, düğünde toplanan altınları yastık altı yapmaktan ziyade arsaya veya gayrimenkule yatırıyor. Ancak elimizdeki bütün parayı arsaya yatırmak doğru değil" dedi. 


PARANIZIN TÜMÜNÜ YATIRMAYIN

 Şehir yaşamının stresinden kurtulmak için ikinci bir yuva arayışına ihtiyaç duyulduğunda gidilen tatil beldelerinde, huzurlu bir yerde yaşamak için toprağa yatırım yapılıyor. Arsa alımında bazı risklerin olduğunu ifade eden Serhat Vural, arsada kısa vadede yatırım yapılmaması gerektiğine işaret ederek yatırımcıyı bu konuda akıllı davranması konusunda uyardı. Vural şunları söyledi: Arsa yatırımı yapılacaksa tüm para arsaya yatırılmamalıdır. Çünkü bir bunalım döneminde tüm varınızı yoğunuzu arsaya yatırdığınızda parasız kalmamak için elinizde bulunan arsayı nakite çevirmek, çok uygun fiyata elden çıkarmak gerekebiliyor. 

Bu da zarar demek. Ama her türlü ihtimali değerlendirir ve paranızın yarsını gayrimenkule çevirirseniz karlı çıkarsınız." Vural, toprak alımında bireysel gayrimenkul hizmetinin kalite ve güvenilirlik açısından önemli olduğunun altını çizdi.

 

İMAR DURUMUNU İNCELEYİN

Vural, "Özellikle yaz aylarında artan arsa-arazi-toprak alımlarında imar durumu ve arsa üzerindeki sahiplik durumunun incelenmesi gerekiyor. Alıcı, arsanın imar, alt yapı, kadastro gibi işlemlerinde kandırılmamak ve zorlanmamak adına emlak danışmanlık hizmeti alması gerekir" diye konuştu. 


Habertürk


Geri Dön