19 / 05 / 2024

Yazlık kiraları uçuşa geçti: Aylık kiralar 7 milyon TL'ye kadar çıktı!

Yazlık kiraları uçuşa geçti: Aylık kiralar 7 milyon TL'ye kadar çıktı!

Yaz tatilinin en gözde ilçeleri arasında yer alan Bodrum’da kiralar bu yaz da uçuşa geçti. İşte yazlık bölgelerdeki kira rakamları...



30 BİN TL’YE DE VAR 300 BİN TL’YE DE

Yaptığı açıklamada Ayvalık’ın en popüler tatil yeri Cunda’da yüksek sezonda aylık ortalama kiranın 60 bin TL olduğunu dile getiren emlak danışmanı Sonat Atik, lüks evlerde rakamın 100 bin TL'yi geçtiğini belirtti. Emlak danışmanı Zafer Dinç Aksoy, Ayvalık’ta yazın ortalama 35-40 bin TL bedelle müstakil bir ev kiralanacağını söylerken, emlak ofisi sahibi Selda Genç, Ayvalık ve Cunda’da sezonda aylık kiraların 30-50 bin bandında olduğunu ve sezonlukta 90-100 bin TL'ye çıktığını söyledi.

Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre, ilan sitelerine göre de rakamlar villanın konumuna, eşyalarına göre oldukça değişiyor. Cunda’da aylık 300 bin TL olarak belirtilirken, Ayvalık Altınova’da aylık 180 bin TL'ye kiralık villa da bulunuyor. 10-15 bin TL olan daire tipi ilanlarda ise yaz-kış yaşayacaklara uzun dönem kiralama yapıldığı bildirilirken, kimi ev sahipleri de nisan-mayısta 15 bin olan kiranın sezonda 40 bin liraya çıkacağını söylüyor.

Yine verilen detaylara göre, Ayvalık’ta daha ulaşılabilir fiyatlı seçenekler için Sarımsaklı bölgesi tavsiye edilse de burada da sezonluk kiralar 70 bin TL'ye ulaşıyor. Erdek’te de denize sıfır evlerde sezonluk kiralar 80-100 bin TL. Bölge emlakçılarına göre bu yaz Erdek’te 30-40 bin TL'ye sezonluk kiralama yapmak mümkün olacak.

GÜNLÜK 1.000 TL'DEN BAŞLIYOR

Didim diğer seçeneklere göre daha ulaşılabilir bir bölge olarak öne çıksa da burada da rakamlar yükseldi. Yaptığı açıklamada geçen yaza göre yüzde 100 artış olduğunu kaydeden emlak danışmanı Selami Yavaş, “Yaz sezonu için günlük kiralar 1.000 TL'den başlıyor, 3 bin 500-5 bin TL'ye kadar çıkıyor” diye konuştu. Yaz tatili için gelenlerin Mavişehir bölgesini tercih ettiğini kaydeden emlak danışmanı Emre Kıral, kiraların aylık 25 bin TL ila 60 bin TL arasında değiştiğini söyledi. İlanlara göre havuzlu lüks sitelerde temmuz-ağustos döneminde aylık kiralar 70-75 bin TL'ye kadar yükseliyor. 


Geri Dön