29 / 04 / 2024

Yazlık kiraları uçuşa geçti: Aylık kiralar 7 milyon TL'ye kadar çıktı!

Yazlık kiraları uçuşa geçti: Aylık kiralar 7 milyon TL'ye kadar çıktı!

Yaz tatilinin en gözde ilçeleri arasında yer alan Bodrum’da kiralar bu yaz da uçuşa geçti. İşte yazlık bölgelerdeki kira rakamları...



Yaz tatilinin en gözde ilçeleri arasında yer alan Bodrum’da bu yaz da kiralar oldukça yüksek. Paylaşılan detaylara göre, Gölköy’de lüks bir sitede villaların aylık kiraları 6-7 milyon TL'ye ulaştı. Yani bir aylık tatil bedeli ile ülkenin birçok şehrinde ev satın alınabiliyor. Yaptığı açıklamada bölgedeki kiralarla ilgili önemli detaylara değinen emlak danışmanı Onur Doyan, portföylerindeki lüks sitede aylık villa kiralarının ortalama 250 bin Euro, rezidansların da 60-70 bin Euro olduğunu söyledi.

Yine Gölköy’de markalı bir projede 4 aylık olarak kirama yapılıyor ve istenen rakamlar 1.5 ila 2.5 milyon TL arasında değişiyor. Bodrum’da son bir senede  kiralarda yüzde 30-40 artış olduğunu dile getiren emlak danışmanlık şirketi yöneticisi Levent Yıldırım, talep olduğunu ancak rakamları duyanların bir kısmının vazgeçtiğini ve daha uygun seçenek aradığını söyledi.

Yazlık kiraları uçuşa geçti: Aylık kiralar 7 milyon TL ye kadar çıktı!

Açıklamasında 60 bin Euro’ya da, 6 bin Euro’ya kiralık ev olduğunu söyleyen Levent Yıldırım, konumunun ve denize uzaklığının belirleyici olduğunu söyledi.

Güneyde fiyatların daha düşük olduğunu ve aylık kiraların 45-50 bin lira olduğunu söyleyen Levent Yıldırım, Türkbükü’nde 2 oda 1 salon evlerin 60-95 bin TL, Yalıkavak’ta villaların 25 bin-60 bin Euro bandında olduğunu söyledi. Levent Yıldırım  ayrıca yıllık kiralamada aylık 15 bin TL, sezonluk kiralamada aylık 45 bin TL altına ev bulmanın zor olduğunu söyledi.

“Denize sıfır sitelerde aylık kiralar 80-100 bin TL” diyen gayrimenkul danışmanı Sefa Kocaman da Bodrum’da yüksek sezonda aylık 50 bin TL altına yer bulmanın çok zor olduğunu, markalı sitelerde de denize uzak dahi olsa aylık kiraların 250-300 bin liraya çıktığını söyledi.


Geri Dön