28 / 04 / 2024

Yazlık konut sahibi olabileceğiniz 8 proje!

Yazlık konut sahibi olabileceğiniz 8 proje!

Başta İstanbul olmak üzere diğer birçok büyük ilde yer alan yeni konut projelerinin görücüye çıkması, yazlık konut piyasasının da bunun gerisinde kalmasına neden oldu



Başta İstanbul olmak üzere diğer birçok büyük ilde yer alan yeni konut projelerinin görücüye çıkması, yazlık konut piyasasının da bunun gerisinde kalmasına neden oldu. Ne var ki; havaların ısınmasıyla birlikte yazlık konut piyasası da hareketlendi. Sadece ihtiyaç sahipleri değil, yazlık konut almak isteyenler için de çok sayıda alternatif bulunuyor. Bundan yola çıkarak, başta Bodrum olmak üzere güney sahillerdeki yazlık konut projelerini araştırdık.

Son yıllarda güney sahillerinde hayata geçirilen yazlık lüks konut projelerinin artmasıyla birlikte, tatilini bir otelde geçirmek yerine kendi evinde dinlenmek isteyenler için alternatifler çoğalıyor. Yazlık konut üreticilerinin gözdesi olan Bodrum'un yanı sıra Altınoluk,  İzmir  ve Alanya gibi güney sahillerini mesken tutan konut firmaları birbirinden lüks projeleriyle tüketicilere ulaşmaya çalışıyor. Yazlık konutların fiyatlarını belirleyen çok fazla unsur bulunuyor. Denize olan mesafe, merkeze yakınlık, manzara, yüzme havuzu ve bahçe kullanımı gibi... Havaların iyice ısınmaya başladığı bugünlerde yazlık konut almayı düşünenler için cazip konut projelerini araştırdık. İşte bu projeler ve fiyatları:

DOĞA HANIMELİ EVLERİ Doğa Gayrimenkul, Doğa Hanımeli Evleri ile Bodrum'da ev sahibi olmak isteyenler için son 2 daireyi satışa sundu. Dairelerin fiyatları 450 bin dolardan başlangıç gösteriyor. 3+1 olarak dizayn edilen 140 metrekare ve 195 metrekare büyüklüğündeki iki daire 450 bin dolar ve 600 bin dolar olarak satışa çıktı. Bodrum Havaalanı'na 45 km, şehir merkezine ise 20 km uzaklıkta bulunan evler, Bodrum'un doğal güzellikleri ile bilinen Hebil koyunda yer alıyor. Nisan 2007'de temelleri atılan Doğa Hanımeli Evleri, Temmuz 2009'da ev sahiplerini ağırlamaya başladı. 24 Blok ve 59 daireden oluşan Doğa Hanımeli Evleri'nde, 95 metrekare ile 195 metrekare aralığında A Tipi dubleks, A Tipi 2+1 ve B Tipi 3+1 olmak üzere üç tip ev bulunuyor. 2+1 düz daire 95 metrekare, 3+1 düz daire 140 metrekare, 3+1 bahçe dubleks 195 metrekare olarak hesaplanıyor. Projede 3+1 olarak tasarlanan 195 metrekare dubleks bahçe katı 600 bin dolar ve yine 3+1 tasarlanan 140 metrekare büyüklüğündeki zemin kat daire 450 bin dolardan satışa çıktı. Hemen teslime hazır son 2 daire için Eylül ayında ödeme imkanı ve banka kredisi olanakları sağlanıyor. Kendine ait, kalabalıktan uzak, özel sahili, masaj, fitness, aqua gym, yoga, aerobik, pilates ve su sporları aktiviteleri ile Doğa Hanımeli Evleri, ev sahiplerine Bodrum'da keyifli bir tatil vaat ediyor.

DREAMVALLEY İnci Holding bünyesinde bulunan Konkur İnşaat Aşž tarafından Bodrum Gümüşlük'te inşa edilen DreamValley, 11 bin metrekare alan üzerinde 32 konuttan oluşuyor. Denize 250 metre yürüme mesafesinde bulunan sitede her konutun kendine ait otopark alanı bulunurken, market ve minibüs durağına çok yakın konumu sayesinde DreamValley'de hiç araba kullanmadan bir tatil geçirmek mümkün. Merkezi çanak sistemi bulunan DreamValley'de, yetişkin havuzunun yanı sıra iki de çocuk havuzu yer alıyor. Tüm konutların bahçeye açıldığı DreamValley'de, dikkatli bir peyzaj düzenlemesi mevcut. Ayrıca her konutun deniz manzarası bulunuyor. Site konumu ve yönlenmesi itibariyle öğlene kadar güneşten istifade etme imkanı sağlarken, akşamüstü site arkasında bulunan yerel bitki örtüsü rahatsız edici batı güneşini gölgeleyerek açık havada veya konutların içerisinde konfor sağlıyor. Sezonda günlüğünü 210 TL'ye kiralama imkanı olan lüks konutlarda, aylık kiralamada yüzde 20 indirim bulunuyor. Bodrum'da otel odası fiyatına lüks müstakil ev keyfini yaşatan DreamValley'de ayrıca satılık evler de mevcut.

DÖRT MEVSİM KONAKLARI Yapımına 2009 yılının Aralık ayında başlanan Dört Mevsim Konakları'nın 2012 yılında tamamlanması planlanıyor. Projede toplam 136 konak yer alıyor. Ege-Koop tarafından İzmir'de hayata geçirilen Dört Mevsim Konakları; Zeytin Konakları, çamlı Konakları, Yağmur Konaklan, Deniz Konakları ve Güneş Konakları olmak üzere farklı bölümlerden oluşuyor. Zeytin Konakları'nda 356 metrekarelik 5+1 villalar 598 bin 300 TL'ye, çamlı Konakları'nda 331 metrekarelik 4+1 villalar 604 bin 600 TL'ye, Yağmur Konakları'nda 256 metrekarelik 3+1 villalar 509 bin TL'ye, Deniz Konakları'nda 189 metrekarelik 3+1 villalar 406 bin 400 TL'ye, Güneş Konakları'nda ise 355 metrekarelik 4+1 villalar 539 bin TL'ye satılıyor. Projeden konut sahibi olmak için peşin veya banka kredili ödeme yapılabiliyor. Arsalarda da Ege-Koop Dört Mevsim Konakları projesinde yer alan konak planları uygulanacak ve böylelikle proje genel bütünlüğü bozulmayacak şekilde planlandı. 4 Mevsim Konakları'nda en son inşaat teknolojileri ve 1. Sınıf lüks malzemeler kullanılıyor. İzmir-çeşme Otoyolu Urla çıkışına 3,5 kilometre, Urla Merkeze 4 kilometre, çeşmealtı'na 7-8 kilometre, çeşme'ye 30 kilometre, İzmir merkezine 38 kilometre mesafede inşa edilen projede villalar çam ve zeytin ormanları içinde bulunuyor. Villalar Urla Körfezi ve deniz manzaralı konumda bulunuyor. Dört Mevsim Konakları'nda güneş ve rüzgar enerjisinin kullanılacağı yapılar bulunuyor. Projede ayrıca havuz, spor alanları, lokal, organik ürünlerin yetiştirileceği açık ve kapalı seralar, hobi bahçeleri yer alıyor. Konaklarda ise Fransız balkon, şömineli salon, spor odaları ve teknolojik sistemler bulunuyor.

DENİZ EVLER 2007 yılında temeli atılan Deniz Evler Projesi, Balıkesir Altınoluk'ta yer alıyor. Sima İnşaat'ın hayata geçirdiği projede 3+1/4+1 ve müstakil konutlar yer alıyor. Yaşamın 2010 yılında başladığı Denizevler Konutları'nda yer alan 110 metrekarelik 3+1'lerin fiyatları 175 bin dolardan başlıyor. Projede yer alan 165 metrekarelik 4+1'ler 260 bin dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor. Toplam 49 yazlıktan meydana gelen Deniz Evler'de yer alan 170 metrekare ile 282 metrekare arasında farklılık gösteren müstakil dubleks konutların fiyatları ise 270 bin dolardan başlangıç gösteriyor ve 460 bin dolara kadar yükseliyor. Proje kapsamında konut teslimleri ise hemen yapılıyor. Altınoluk Güre'deki projede otopark ve güvenlik hizmetleri bulunuyor. Ayrıca sitenin kendine ait iskelesi de site sakinlerinin rahatça vakit geçirmelerini sağlıyor. Proje Altınoluk merkeze altı kilometre uzaklıkta yer alıyor.

AZURA PARK Cebeci İnşaat'ın yaptığı Alanya'daki Azura Park'ın inşaatına bu yıl ocak ayında başlandı. Temmuz 2013'te teslim edilecek proje, 1+1, 2+1, 3+1 ve penthouse tiplerinden oluşan 607 daireye sahip. Azura Park'taki brüt 71-81 metrekare arası büyüklükte 1+1 daireler 148 bin 200 ila 232 bin 600 TL arasında, brüt 107-126 metrekare arası büyüklükte 2+1 daireler 244 bin 400 ila 328 bin 400 TL arasında, brüt 158 ve 161 metrekarelik 3+1 daireler 319 bin 200 ila 380 bin 800 TL arasında fiyatlandırılmış. Bunların dışında 381 metrekarelik Royal Süit (penthouse) daireler de 1 milyon 254 bin TL'den satılıyor. Alanya'da sezonda çok fazla yere ihtiyaç olduğundan, daireler günlüğü en az 50 Euro'dan haftalık ya da aylık olarak kiraya verilebiliyor. Projede belirlenen ödeme planına göre yüzde 25 peşinat ödedikten 1 yıl sonra yüzde 10, 2 yıl sonra yüzde 15 ödeme yapılıyor. Geri kalan yüzde 50'lik kısım için Denizbank'tan 180 aya kadar kredi kullanılabiliyor. Azura Park projesinden ev alanlar evlerine 2013 yılının Temmuz ayında kavuşacak. 26 bin metrekare proje alanının bulunduğu Azura Park projesinde konut bedelinin yüzde 25'i peşin ödeniyor. Yüzde 50'si için Denizbank'tan kredi kullanılıyor. Vadeler 180 aya kadar uzayabiliyor. Konut fiyatının yüzde 10'u bir yıl sonra, yüzde 15'i de iki yıl sonra ara ödeme olarak ödeniyor. Azura Park Alanya Projesi için Cebeci İnşaat, ilk satış ofisini de New York'taki 20'inci Cadde. Firmanın 'Günde 14 dolara Alanya'da daire' sloganlı kampanyası sonucu, Amerika'da 25 daire satıldığı belirtiliyor.

ARTEMİSİA EVLERİ Füme İnşaatın Bodrum'un merkezindeki projesi Artemisia Evleri'nde yaşam Ocak ayında başladı. Tamamı bitmiş 30 daireden oluşan Artemisia Evleri'ni, genelde yılın 12 ayı Bodrum'da yaşayan aileler tercih ediyor. Bununla beraber yaz tatilini doğayla iç içe ferah bir ortamda geçirmek isteyenler de tercih ediyor. Artemisia Evleri 95 metrekarelik 2+1 ve 100 metrekarelik 3+1 dairelerden oluşuyor. şžömineli, iki banyolu, geniş teraslı daireler 136 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor. Projede asırlık çam ağaçlarının hiçbirine zarar verilmeden oluşturulmuş, evlerin konumları ağaçlara göre planlanmış. Hatta bazı evlerde çam ağaçları odanızın veya balkonunuzun içine kadar uzanıyor. Tamamı bitmiş, kullanıma hazır evlerin satışında, hemen tapu imkanı sunuluyor.

AZURE VİLLALARI çağtur İnşaat'ın Bodrum Gündoğan Kızılburun'daki projesi, toplam 18 bin metrekare alanda kurulmuş. 2012 Mayıs'ta teslim edilecek Azure Villaları, 38 blokta deniz manzaralı 60 villa ve daireden oluşuyor. Konut tipleri 84 metrekarelik daireler, 114 metrekarelik dubleks daireler ve 237 metrekarelik müstakil villalar şeklinde belirlenmiş. Projedeki daireler 135 bin 850 Euro'dan başlayan fiyatlarla satılıyor. Sitenin servis aracıyla dilerseniz plaja, çarşıya ya da kumsala inebiliyorsunuz. Proje, Milas-Bodrum havaalanına 55 kilometre, Gündoğan merkeze ise 5 kilometre mesafede bulunuyor. Site içindeki sosyal alanlar arasında, spor alanları, seyir terasları, yüzme havuzu, çocuk yüzme havuzu, güneşlenme terası, havuz bar, tenis kortu, basketbol alanı, çocuk oyun alanı bulunuyor. Projede ayrıca 24 saat site güvenliği, merkezi uydu sistemi, havuz çevresi kablosuz internet, profesyonel site yönetimi ve profesyonel kiralama hizmeti de yer alıyor.

TURKUAZ KOY EVLERİ Profılo İnşaat firmasının Bodrum Yalıkavak'ta inşa ettiği Turkuaz Koy Evleri'nin yüzde 20'si satıldı. Yatırım bedeli 18 milyon Euro'yu bulan projenin mimarlığını ise Erdoğan Aysan ve Bora Berzenç yaptı. Toplam 42 bin metrekarelik arsada yükselen proje, 11 bin 223 metrekare inşaat alanından oluşuyor. Ticari alanların bulunmadığı Turkuaz Koy Evleri'nde, 126 daire bulunuyor. Konutların ayrıntılı fiyatları ise şöyle:
'119 metrekarelik kapalı garajlı 2+1'ler 190 bin-240 bin Euro, 129 metrekarelik kapalı garajlı 3+1'ler 244 bin-260 bin Euro, 138 metrekarelik kapalı garajlı 3+1'ler 263 bin-330 bin Euro ve 238 metrekarelik dubleks, garajlı, havuzlu daireler ise 435 bin-480 bin Euro'dan satılıyor.'
Tamamı deniz manzaralı olan projede 4 bin metrekare büyüklüğünde bir sosyal tesis ile kapalı havuz, 2 adet açık havuz, 1 adet çocuk havuzu, tenis kortu, fitness, sauna, lokanta, kapalı garaj gibi olanaklar da sunuluyor. Özel tenis kortlarının da bulunduğu Turkuaz Koy Evleri'nde özel bir iskele ve Beach Club bulunurken, özel servis araçlarıyla Beach Club'a, Yalıkavak merkeze ve Yalıkavak Port Bodrum Marina'ya da ulaşılabiliyor. Profilo Turkuaz Koy Evleri Yalıkavak Merkez'e 6 kilometre, Bodrum Merkez'e 16 kilometre ve havaalanına 60 kilometre mesafede bulunuyor.
Para


Geri Dön