28 / 04 / 2024

Yazlıklara akın başladı! 

Yazlıklara akın başladı! 

Koronavirüs önlemleri kapsamında vaka sayılarının düşmesi amacıyla tam kapanma kararı alındı. Kararın ardından yazlıklara akın başladı. Yazlık ev arayışları da artarken, fiyatlar katlandı...



Koronavirüs önlemleri kapsamında vaka sayılarının düşmesi amacıyla tam kapanma kararı alındı. 29 Nisan’da başlayacak olan 17 günlük tam kapanmaya son 1 gün kaldı. 

Tatil bölgelerindeki yazlıklarına gidecek olan vatandaşlar yollara çıktı. Diğer taraftam 17 günlük kapanmaya özel kiralık villa arayışlarında da artış yaşandı, boş villa bulunmuyor. Kısıtlama sürecinde villa kiralamak isteyen vatandaşların 15 bin TL ile 30 bin TL arasında bir bütçe ayırması gerekiyor. 

Yazlık ilçelere ilgi büyük

Yazlıklara akın başladı! 

Kovid-19 pandemisi sürecinde Bodrum, Çeşme, Alanya, Kemer gibi yazlık bölgelere ilginin katlandığına dikkat çeken Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, “Mart 2020’den beri yazlık ilçelerin nüfusları katlanmıştı. Özellikle Bodrum büyük ilgi görüyordu. Bu bölgelerde 12 ay boyunca yaşanabilecek ev arayışları zirve yaptı” şeklinde konuştu.

Evde kalmak istemiyorlar

Tam kapanma kararı ile birlikte yazlıklara akının başladığına vurgu yapan Başaran, “Kısıtlama açıklanır açıklanmaz, yazlıkları olanlar planlarını yaptı. Bugün ve yarın da hareketlilik devam edecek. Bu süreyi evlerinde geçirmek yerine yazlıklarından geçirmek istiyorlar” açıklamasında bulundu.

Yazlıklara akın başladı! 

Yazlığı olmayan villa kiralıyor

Yazlığa sahip olmayan vatandaşların ise kiralık villaları tercih ettiklerini belirten Başaran, “Yazlığı olmayanlar bu süre için villa kiralıyorlar. Bahçeli, havuzlu evler özellikle isteniyor. Doğayla iç içe olan evler çok seviliyor. Böylelikle aileler hem dinlebilecekleri hem de çocukların oyun oynayabilecekleri bir yerde kısıtlamayı geçirmeyi düşünüyor” diye konuştu.

30 bin TL’ye kadar çıkıyor

Villa kiralayacak olanların en çok Bodrum’u tercih ettiğinin altını çizen Başaran, villa fiyatlarını açıkladı. Başaran, şunları kaydetti:

Yazlıklara akın başladı! 

“Oda, yatak sayısı, havuz, bahçe, teras, manzara, sauna gibi birçok olanağa göre evin fiyatı değişiyor. Ancak dört kişilik bir aile için günlük ortalama 1000 TL’den başlıyor 10.000 TL’ye kadar çıkıyor. Ultra lüks kategorisinde 20.000 TL’ye kadar ulaşan evler bulunuyor. Uzun süreli rezervasyonda indirimler olabiliyor. 17 gün için bu ücretler ise ortalama 15.000 TL ile 30.000 TL arasında değişiyor”

Yazlık ev sahipleri çıldırdı!

Koronavirüsten korkan yazlığa akın etti!


Geri Dön