03 / 05 / 2024

Yedi ülkeden 30 mimar Kuşadası için beyin fırtınası estirecek!

Yedi ülkeden 30 mimar Kuşadası için beyin fırtınası estirecek!

Kuşadası'na yeni ülkeden 30 mimar davet edildi. Mimarlar, ekipler halinde çalışarak vizyon projeler teklif edecekler...



           Ege Denizi kıyılarındaki turizm beldelerimizden şehircilik ve mimarlık açısından en sıkıntılı olan Kuşadası-Davutlar bölgesi için yeni vizyonlar oluşturmak üzere Kuşadası Belediye Başkanı Sn. Esat Altungün ile el ele verdik. Bölge Başkanı olduğum IAA Uluslararası Mimarlık Akademisi’ni harekete geçirerek 22-31 Mart tarihlerinde Kuşadası’na yedi ülkeden 30 genç ve yetenekli mimarı davet ettik. Türk ve yabancı hocaların güdümünde bir beyin fırtınası yapacağız. Rusya Federasyonu, İtalya, Bulgaristan, Yunanistan, Romanya, Slovenya ve Türkiye’den gelen 30 kadar mimar ve plancı Kuşadası ve çevresinin önemli alanları için gece gündüz ekipler halinde çalışarak vizyon projeler teklif edecekler.

            Proje konuları Kuşadası Barbaros Bulvarı ve Meydanı, Kruvaziyer Limanı ile Uluslararası Marina arasındaki sahil şeridi, kısmen Roman kardeşlerimiz yaşadığı durumda bulunan Kese Dağı ve  Marina’nın karşısındaki Turban Alanı olarak tespit edildi.

            Kuşadası Boyalık Mevkii, Sealight Otel’de yürütülecek çalışmalarda Belediye’yi Meclisi ve Imar Komisyonu üyesi Mimar Erdoğan Elçi temsil ediyor. Elçi aynı zamanda Sealight Oteli’nin de mimarı. Katılımcı mimarlar kentsel tasarım ve mimari projelerini 31 Mart Pazar günü jüri karşısında savunacak ve sertifikalarını alacaklar. Başarılı projeler Kuşadası Belediyesi tarafından değerlendirilecek. İçlerinde zamanın Sovyet Rusya Mimarlar Odası Başkanı Yuri Platonov’ un da bulunduğu konuk hoca ve genç katılımcılar 1 Nisan günü ülkemizden ayrılacaklar.

            Yabancı kültürlerden gelen mimar ve plancıların katıldığı bu atölyeler beyin fırtınası yöntemiyle yeni fikir ve vizyonlar elde edilmesine imkan sağlıyor.

 

Profesör

Dr. Ahmet Vefik Alp

Y Müh. Mimar  Kentbilimci


Geri Dön