07 / 05 / 2024

Yeditepe'de Kök Hücre ve Gen Tedavi Merkezi kurulacak!

Yeditepe'de Kök Hücre ve Gen Tedavi Merkezi kurulacak!

Yeditepe Üniversitesi, İstanbul Kalkınma Ajansının desteği ile kök hücre ve gen tedavisi alanında önemli bir projeye imza atıyor...




Yeditepe Üniversitesi, İstanbul Kalkınma Ajansının desteği ile kök hücre ve gen tedavisi alanında önemli bir projeye imza atıyor. 

     Üniversite açıklamasına göre, Yeditepe Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fikrettin Şahin'in koordinatörlüğünde yürütülmeye başlanan "Kök Hücre ve Gen Tedavi Mükemmeliyet Merkezi Projesi" ile kök hücre ve gen tedavi konusunda bilimsel araştırmaların kalite ve kantitesi artacak. 

     Proje kapsamında kanser, nerodegeneratif, kas ve kemik hastalıklarına ilaveten infertilite (kısırlık) ya da yaşlanmaya bağlı görülen diğer fizyolojik hastalıkların tedavisinde klinik protokollerin araştırılması, geliştirilmesi ve uygulanmasına yönelik çalışmaların yapılmasının yanı sıra hücre ve gen tedavi protokollerinin geliştirilmesi ve üretilmesi, materyallerin hücre ve doku mühendisliği alanlarında uygulanmaya koyulması hedefleniyor. 

     Proje koordinatörü Prof. Dr. Fikrettin Şahin, 25 Nisan Perşembe günü Yeditepe Üniversitesinde, "Kök Hücre ve Gen Tedavi Mükemmeliyet Merkezi Projesi" ile ilgili bir tanıtım toplantısı düzenleyecek. 

     

     -"Uluslararası alanda oluşturulan konsorsiyumlara katılmak mümkün olacak"- 

     

     Bu arada verilen bilgiye göre, mevcut altyapısı ile bireysel Ar-Ge çalışmalarının yapıldığı Yeditepe Üniversitesinde mükemmeliyet merkezinin kurulumu ve akreditasyonu ile kurumsal olarak Ar-Ge çalışmaları yürütülmesi ile dünya çapında mükemmeliyet merkezlerinin oluşturduğu ağa dahil olunarak, uluslararası alanda oluşturulan konsorsiyumlara katılmak mümkün olacak, bu durum ise Yeditepe Üniversitesi aracılığı ile bölgenin ve ülkenin tanınırlığını olumlu yönde etkileyecek. 

     Proje kapsamında alınacak ileri teknolojik makine ekipman ile mükemmeliyet merkezinin fiziksel altyapısı güncel ihtiyaçlara göre hazırlanacak, gerek Yeditepe Üniversitesi gerekse diğer üniversitelerden proje sonrasında istihdam edilecek araştırmacılarla bölgede kök hücre ve gen tedavisi konusunda araştırmaların artmasına katkı sağlanacak. 

     Kurulacak mükemmeliyet merkezi, üniversite mensupları dışında kamu sektörü ve özel sektör aktörlerinin kullanımına da açık olacak. Böylece üniversite-kamu-özel sektör arasındaki iletişimin gelişmesine katkıda bulunulurken, iştirak edilecek çalıştay, seminer, konferans gibi organizasyonlar ile belirtilen aktörler arasında işbirliğinin güçlendirilmesi sağlanacak. 


AA


Geri Dön