28 / 04 / 2024

Yellen: Çin, ABD'nin haksız ticaret endişelerini gideremedi!

Yellen: Çin, ABD'nin haksız ticaret endişelerini gideremedi!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Çin'in ABD'nin gümrük vergilerinde artış uygulamasına neden olan haksız ticaret uygulamalarını ele almakta başarısız olduğunu ve ülkesinden Çin'e giden yatırımları kontrol etme şanslarının yüksek olduğunu söyledi.



ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Pekin yönetiminin, ABD’nin Çin üzerindeki gümrük vergilerini artırmasına yol açan haksız ticaret uygulamalarını ele almakta başarısız olduğunu söyledi. Yellen, Bloomberg TV’ye verdiği röportajda, “Bu vergilerin dört yıllık incelemesi devam ederken, altta yatan endişelerin giderilmediğine dikkat çekmek istiyorum. Amerika Birleşik Devletleri’nin Çin’e giden yatırımını engellemeye dönük herhangi bir hamlesi sadece ulusal güvenlik hususlarına dayanacak şekilde dar bir çerçevede ele alınacak. Çin’e giden yatırımları kontrol etmeye devam etme şansımız oldukça yüksek düzeyde” şeklinde konuştu.

G-20 ülkelerinden meslektaşlarıyla yaptığı toplantılardan sonra röportaj veren Yellen, Çin’e yaptığı son ziyarette atılan temelleri daha da geliştirmenin hedefleri arasında olduğunu söyledi.

ÇİN, HAKSIZ TİCARET KONUSUNDA BAŞARISIZ!

Hazine Bakanı Janet Yellen Çin'in, ABD'nin ülke üzerindeki tarife artışlarını tetikleyen haksız ticaret uygulamalarını ele almada başarısız kaldığını açıkladı. Yellen’ın, daha fakir ülkeler için borçları hafifletme ve çok yönlü kalkınma bankalarına yönelik reform yapılması konusunda ilerleme arayışında olduğu ifade edildi. ABD’nin Hazine Bakanı, G-20 ve G-7 ülkelerinden meslektaşlarıyla çeşitli toplantılar yaparken, Hindistan, Türkiye ve Avrupa Birliği’nden muadilleri de dahil olmak üzere bir dizi ikili toplantıya da katıldı.

Yellen: Çin, ABD nin haksız ticaret endişelerini gideremedi!

Çin’den beklenenden daha zayıf ekonomik verilerin gelmesini de değerlendiren Yellen, Çin’deki yavaş büyümenin olumsuz etkileri olacağını ve Asya da dahil olmak üzere bazı ülkelerin kendi ekonomilerindeki büyümesinin Çin’in güçlü büyüme elde etmesi ile doğru orantılı hareket ettiğini söyledi.

 


Geri Dön